Help mijn hond breekt een vaas

ben ik verzekerd?

In Nederland kun jij je vrijwel voor van alles verzekeren, maar het is vaak de vraag waarvoor je zoal verzekerd bent als je iets gaat afsluiten. Tegenwoordig heb je veel verschillende verzekeringen die er ook zijn voor dieren. Dit wordt een zogenaamde dierenverzekering genoemd. Dit is een overkoepelende naam waar verschillende verzekeringen voor verschillende dieren onder kunnen vallen. Veel mensen hebben in Nederland een hond, omwille van die reden kun je dus ook een aparte hondenverzekering afsluiten. Maar veel mensen vragen zich af wat ze zoal hebben aan deze hondenverzekering. Als je hond bijvoorbeeld een vaas in je woning vernielt, wordt dit dan gedekt? In dit artikel gaan we daar verder op in.

Kapotte spullen in je woning
Als het gaat om de dekking van de hondenverzekering, dan vallen hier in principe vooral medische kosten onder. Dus bijvoorbeeld niet de kosten voor het slopen van een vaas, door toedoen van je hond. Kun jij je daar dan helemaal niet voor verzekeren, vraag je je dan natuurlijk af. Uiteraard is dat wel mogelijk, maar dat is een hele andere soort verzekering. Dit is dan ook één van de redenen waarom het altijd handig is om je polis door te lezen. Veel mensen zijn in de indruk dat ze voor een bepaald iets zijn verzekerd, terwijl dit dan helemaal niet het geval is. Dat is natuurlijk hartstikke gevaarlijk, want stel je voor dat er iets groots kapot gaat met onmetelijke schade en dat wordt dan niet gedekt. Dan zit je natuurlijk met de gebakken peren.

Mocht je hond iets slopen, dan wordt dit doorgaans gedekt door je inboedelverzekering. Dit is de verzekering op alle spullen die in je woning staan. Je kunt hier bijvoorbeeld problemen mee krijgen, door waterschade, brand en ga zo maar verder. Maar dus ook als iemand iets in je woning kapot gaat maken. Bij sommige inboedelverzekeringen vallen ook kapotte spullen door toedoen van je huisdier onder de dekking. En juist dat is zeer voordelig te noemen. Maar let wel: dus niet alle inboedelverzekeringen! Lees dus altijd goed de voorwaarden door, voordat je besluit een verzekering af te sluiten!

Verzekeringen vergelijken
Gelukkig zijn er veel verschillende websites alwaar je verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Dit is om meerdere redenen zeer voordelig. Je kunt dan kijken waar je het goedkoopst uit bent als het gaat om je verzekering. Maar je kunt dan ook bekijken wat de verschillende polisvoorwaarden zijn en of bijvoorbeeld schade door toedoen van je hond ook wordt gedekt. Bovendien kun je ook verschillende recensies lezen van consumenten. Je kunt dan zien of je een beetje met een betrouwbare verzekeraar te maken hebt, of wanneer dat niet het geval is.

Al met al kan er dus gesteld worden dat een hondenverzekering vooral bedoeld is voor de medische kosten. Schade door toedoen van je hond valt weer onder een andere verzekering. De belangrijke les die je uit dit artikel moet trekken: kijk altijd goed naar de kleine lettertjes!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist