Goodlite

Lichttherapie


Het gebruik van lichttherapie om de herfstblues en winterdepressie tegen te gaan neemt sterk in populariteit toe. De effectiviteit van lichttherapie bij deze winterse klachten is duidelijk aangetoond en maakt onderdeel uit van Nederlandse behandelrichtlijnen van artsen. De sterke toename in populariteit wordt met name toegeschreven aan de komst van een handzame lichttherapielamp. Deze lamp, de Litebook®Elite™, maakt de toepassing van lichttherapie een stuk eenvoudiger.

3 tot 5% van de Nederlanders ervaart jaarlijks een winterdepressie. Moeheid,

somberheid, veel slapen en toch niet uitgerust wakker worden, gewichtstoename door een toegenomen behoefte aan calorierijk voedsel zijn enkele kenmerkende symptomen. Oorzaak: te weinig licht, waardoor de biologische klok van het lichaam wordt ontregeld en het lichaam op verkeerd tijden gedurende de dag bepaalde biologische processen in het lichaam start of juist niet start. Met lichttherapie is een winterdepressie of de mildere variant, de winterdip, goed te

behandelen. Lichttherapie maakt onderdeel uit van reguliere geneeskunde en is opgenomen in Nederlandse behandelrichtlijnen van artsen. Toch stuitte de toepassing van lichttherapie regelmatig op problemen. Niet iedereen is in staat om zich gedurende een periode dagelijks in alle vroegte in het ziekenhuis of GGZ-instelling te melden voor een ‘lichtbad’. Ook het klassieke assortiment lampen voor thuisgebruik was geen groot succes door grote afmetingen en een lange dagelijkse behandelduur. De komst van een kleine en mobiele lichttherapielamp, de Litebook Elite, zorgde echter voor een revolutie in het gebruiksgemak.

 

Ontregelde biologische klok door omschakeling naar wintertijd

‘De vraag naar de Litebook is momenteel erg hoog. Het winterdepressieseizoen lijkt vroeger dan normaal te zijn begonnen. De echte hausse verwachten wij vanaf volgende week, als de wintertijd is ingegaan. De aanpassing van zomer- naar wintertijd zorgt namelijk bij veel mensen  voor een ontregeling van de biologische klok van het lichaam. Met gezondheidsklachten als een aanhoudende vermoeidheid, een winterdip of winterdepressie tot gevolg, ’ aldus René van Klaveren van Goodlite.  

 

Litebook maakt lichttherapie eenvoudig

Dit bedrijf introduceerde eind 2007 de Litebook Elite in Nederland. De Litebook is met zijn compacte afmeting van 14,5 x 14 x 3,5 cm revolutionair kleiner dan de klassieke apparatuur. De medisch gecertificeerde lamp maakt gebruik van speciale gepatenteerde LEDs (Licht Emitterende Dioden), waardoor men de lamp dagelijks maar kort hoeft te gebruiken. Door het kleine formaat en de geïntegreerde oplaadbare batterij kan de lamp overal makkelijk en eenvoudig worden gebruikt. Goodlite biedt zelfs een  60-dagen-tevredenheidsgarantie om de hoge effectiviteit van de Litebook Elite te onderstrepen. Niet goed, geld terug! De Litebook Elite is online verkrijgbaar via de website www.doehetlichtaan.nl. De Litebook wordt ook aangeboden door diverse thuiszorg- en gezondheidswinkels.

 

 

Lichttherapie populair

Volgens Van Klaveren is het een optelsom van factoren waardoor lichttherapie in populariteit zo sterk toeneemt. ‘De Litebook maakt de toepassing zeer eenvoudig en door de tevredenheidgarantie loopt niemand een aankooprisico. Ook de relatief slechte zomer speelt een rol. Met name augustus had minder zonuren dan normaal en in september neemt de lichtintensiteit van de zon al duidelijk af en beginnen de dagen korter te worden. Daarnaast zijn steeds meer mensen op zoek naar niet-medicinale oplossingen voor hun gezondheidsklachten. Waarom antidepressiva of slaapmiddelen gebruiken als lichttherapie ook kan helpen?’

 

Lichttherapie geniet veel bekendheid bij winterdepressie, maar kan ook succesvol worden ingezet bij een niet-seizoensgebonden depressie, jetlag, nachtdiensten, depressie tijdens zwangerschap, Alzheimer en bepaalde slaapproblemen. Deze indicaties zijn volgens Van Klaveren momenteel nog onderbelicht.


Kijk voor meer informatie op: www.goodlite.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist