Fietscomputers

Met of zonder GPS?

Om een saaie fietstocht op te leuken is een fietscomputer de ideale ‘companion’. Je kan er vanalles mee bijhouden en dat maakt het toch wel een stuk interessanter.

Waar moet je rekening mee houden?
Het belangrijkste is natuurlijk de werking, is het makkelijk te bedienen? Daarnaast is het ook handig om te weten hoe je het moet installeren en welke functies je er op wil hebben. GPS, Navigatie, Hartslag meter, Afstandsmeter en calorieën teller. Ook is schermverlichting en waterdichtheid belangrijk, als je in het donker op een regenachtige dag wil fietsen dan zijn dat nog wel de 2 belangrijkste puntjes waar je op moet letten.

De prijzen van deze fietscomputers verschillen van 25 euro voor een basismodel Sigma tot 500+ euro voor een uitgebreide Garmin.

Wat zijn de mogelijke functies op een fietscomputer?
NavigatieHartslagmetingAfstand (rit,nog af te leggen afstand en totaal ODO)SnelheidGemiddelde snelheid en dat over verschillende afstandenmaximale snelheidHoogte metenCalorieverbruik metenCadansmetingVermogen (in crank, achterwiel of pedalen)Connectie met elektrische fietsgroepConnectie met telefoon (berichten/ telefoontjes en apps)

Veel van deze functies spreken voor zich, dus ik ga alleen verder op de wat minder voor de hand liggende functies.

Cadansmeting
Een cadansmeting zorgt ervoor dat je efficienter gaat fietsen. Hierbij worden de omwentelingen per minuut opgemeten van het pedaal. Een lagere cadans is belastend voor de kieen en een hoge cadans maakt het mogelijk voor een hogere snelheid te behalen zonder je benen te overbelasten.

Vermogen
Een vermogensmeter zorgt ervoor dat je je geleverde vermogen op de fiets ziet, vastlegt en analyseert om steeds beter te worden en de anderen te verslaan. Of gewoon omdat je het mooi vind om jezelf steeds uit te dagen en net als ik van technische snufjes houdt die je beter maken.

Connectie met elektrische fietsgroep
De uitgebreidere modellen maken het mogelijk om te verbinden met je fiets! ( let op dit is alleen met de luxe racefietsen die elektrisch schakelen). Zo kan de fiets navigatie laten zien in welke versnelling je zit.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist