Een leren bank

Hoe maak je deze het beste schoon?

Een veelgebruikt materiaal om banken mee te bekleden, is leer. Een leren bank heeft een mooie, warme en natuurlijke uitstraling. Bovendien gaat een leren bank met het juiste onderhoud jarenlang mee. Maak daarom je leren bank regelmatig schoon, zodat je er jarenlang van kunt genieten.

Vuil verwijderen
De grootste stukken vuil kun je van de bank verwijderen met behulp van een stofzuiger. Dit is vooral handig om de kieren en naden zuiver te houden. Zet wel altijd de opzetborstel op je stofzuiger. Zo voorkom je beschadigingen van het leer. Als er geen grote stukken vuil op je leren bank te vinden zijn, is een plumeau of vezeldoek voldoende om hem stofvrij te krijgen.

Vlekken verwijderen
Eten, maar bijvoorbeeld ook haar of schoenen kunnen vetvlekken achterlaten op je leren bank. Het is verstandig om een vetvlek direct te verwijderen zodra je hem ziet. Hiervoor kan je het beste een speciale leerreiniger gebruiken. Deze zijn te verkrijgen bij de betere meubelwinkels. Doe de speciale reiniger op een doek en wrijf het leer weer schoon. Zit de vlek er nog steeds in? Strooi er wat zout overheen en laat dit een aantal uren liggen. Het vet trekt vervolgens in het zout. Verwijder na verloop van tijd het zout en de vlek zal verdwenen zijn.

Leer is een natuurproduct, waardoor het altijd licht zal gaan plooien. Dit is juist de charme van het product. Leer leeft en wordt, mits goed onderhouden, alleen maar mooier in de loop der jaren. Je houdt je leren bank in optimale conditie door het leer regelmatig te behandelen met speciale verzorgingsmiddelen. Deze beschermen het leer, maar houden het ook soepel en mooi.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist