Een laadpaal in je voortuin?

Zo zorg je ervoor dat hij mooi bij het geheel past

Wil je een laadpaal thuis in je voortuin integreren? Dan moet deze uiteraard mooi bij het geheel passen. Misschien betrek je binnenkort een nieuwe woning of ben je van plan een en ander te verbouwen en ga je ook een nieuwe oprit aanleggen. Elektrisch vormen is het rijden van de toekomst, waardoor het goed is eens te kijken naar de mogelijkheden om een elektrische auto thuis op te laden door middel van een laadpaal. Wij vertellen je hoe je de exacte locatie voor de laadpaal kunt bepalen, zodat er een mooi geheel met de rest van de tuin ontstaat. Lees snel verder voor meer informatie.

Ruime keuze aan laadpalen
Er zijn verschillende soorten laadpalen die je kunt kiezen. Deze kun je met elkaar vergelijken op bijvoorbeeld de handige website van Laadkompas. Welke laadpaal je in je voortuin installeert, is afhankelijk van verschillende punten. Welk budget wil je bijvoorbeeld aan een laadpaal besteden? Ook is het belangrijk om voor een laadpaal te kiezen die goed past bij de rest van de inrichting van je tuin of juist iets extra’s toevoegt. Weet je wat voor soort laadpaal je wilt, dan ga je bepalen op welke locatie je deze exact gaat plaatsen.

De exacte locatie bepalen
Voordat je met graven start, is het van belang te kijken waar je de nieuwe laadpaal wilt plaatsen. Wil je een lader aan de wand laten installeren of moet deze op een paal worden gemonteerd? Om ook te bepalen welke grondkabel je nodig hebt en hoe dik en lang deze moet zijn, is het van belang om te weten wat de precieze afstand tussen de meterkast en het gekozen laadpunt zijn. In elk geval is het zeker van belang om te kiezen voor een grondkabel die dik genoeg is en 3-fasen laden aan zal kunnen. Doorgaans kunnen de auto’s die nu worden uitgebracht in 3-fasen laden. Dit betekent ook wel dat de stroomtoevoer over drie draden kan worden aangeleverd in plaats van via een, waardoor het opladen een stuk sneller gaat. Echter moet je dan wel een geschikte kabel hebben waarlangs de stroom kan lopen.

Een mooi geheel creëren
Wil je een mooi geheel creëren tussen je laadpaal, kabel en de rest van de tuin, dan zijn hier verschillende mogelijkheden toe. Zo kun je ervoor kiezen de laadpaal achter de heg te plaatsen, waardoor hij minder zichtbaar is van buitenaf. Je kunt ook de keuze maken om een heg om een kleine heg om de laadpaal heen te maken, zodat hij minder opvalt van zowel je eigen kant van de tuin als van buiten. Ook kun je de laadpaal omringen met bloemen, om deze meer met je tuin te integreren. Weet jij al voor welke optie je kiest?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist