Een inrichting die voor iedereen

dat heeft wat die nodig heeft

Wanneer je een nieuwe inrichting in huis wilt hebben, dan is het slim om te kijken hoe de ruimtes ingedeeld gaan worden. Bij het indelen van de kamers moet je rekening houden met de lichtinval van buitenaf. Het kan lastig zijn waar je de bank, de eettafel en alle accessoires moet plaatsen. Wil je een extra ruimte als werkplek met een benodigde werkplaatskast, of richt je liever die  ruimte in als washok? De indeling van je huis is heel belangrijk voor de inrichting. Wij zetten een aantal tips op een rij zodat je geen spijt gaat krijgen van je keuzes. 

Een plattegrond schetsen 

Het is slim om een plattegrond te maken waar alle meubels en voorwerpen instaan. Je kunt meerdere tekeningen maken zodat je verschillende voorstellen hebt. Je krijgt op deze manier een goede impressie van je indeling. Een moodboard kan ook helpen met de stijl die je graag terug wilt laten komen in huis. Veel mensen weten niet goed wat hun stijl is en op deze manier kun je goed in kaart brengen wat bij jou past. Je kunt hier ook nog een lichtplan opstellen. Het licht zorgt ook voor sfeer en je moet goed weten waar je precies lampen wilt hebben. Je kunt het beste in het huis dimmers gebruiken zodat je de warmte van het licht kunt afwisselen.

Het daadwerkelijke inrichten 

Voordat je gaat winkelen, moet je de ruimtes goed hebben opgemeten. Je wilt natuurlijk niet dat een meubel niet goed past in de kamer. Het is belangrijk om te beginnen met de basis, zoals met muren, vloeren en kozijnen. Wanneer je rust wilt uitstralen en een tijdloze inrichting wilt creëren, dan kun je het beste kiezen voor witte muren. Het is slim om door het hele huis dezelfde vloer te leggen. Het geeft namelijk een gevoel alsof de ruimte extra groot is. Je hoeft alle spullen niet in één keer te kopen, de basis meubels en voorwerpen zijn het belangrijkste. Op een later moment kun je het altijd nog aanvullen met leuke accessoires. 

Praktische zaken

Er zijn natuurlijk ook praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Veiligheid is namelijk belangrijk en je wilt je veilig voelen in je eigen huis. Inbraak kan voorkomen worden door goede sloten in huis te hebben. Een cilinderslot is een goede optie voor de voordeur en een lockerslot voor voorwerpen die je in huis extra wilt beschermen. 

Kortom, met deze tips kun jij aan de slag met het inrichten van je huis zodat het helemaal naar wens is! Je hebt er dan nog vele jaren plezier van.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist