Een hond of kat in jouw woonkamer

wat heb je nodig?

Heb je een hond of kat in huis dan zijn er altijd een aantal basiszaken om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld met een lekkere ligplaats in de woonkamer om te relaxen en te slapen, zoals een hondenmand of kattenmandje. Natuurlijk zorg je ook voor speeltjes om je huisdier bezig te houden. Er zijn zowel voor honden als katten allerlei soorten speelgoed beschikbaar. Bijvoorbeeld een speeltouw voor een hond of een speelhengel voor een kat. Een krabpaal is voor als je een kat hebt natuurlijk ook een uitkomst. Voor je hond is het heerlijk om af en toe een bot te krijgen of misschien wel een varkensoor.

Bescherming tegen vlooien, luizen en teken
Bij honden of katten in huis is het belangrijk om vlooien te voorkomen. Die wil je niet in je woonkamer hebben. Er zijn daarvoor verschillende middelen beschikbaar. Komt je kat veelvuldig buiten en struint deze ook door de bosjes? Dan is het zeker aan te raden om een middel in huis te hebben dat tegen teken beschermt. Een gecombineerd middel als Frontline combo kat is daarvoor een perfecte oplossing. Dan bescherm je de kat in één keer tegen luizen, vlooien en tegen teken. Je hond komt natuurlijk ook wel eens langs bosjes of loopt over het gras. Daarom is bij een hond eveneens bescherming tegen teken aan te raden. Een vlooienband die ook tegen teken beschermt, is bijvoorbeeld een optie.

Voorkom ziekte bij je huisdier
Je wilt natuurlijk dat je huisdier altijd goed in zijn velletje zit, maar ook een hond of kat kan zich slecht voelen. Er zijn verschillende soorten ziektes en aandoeningen die regelmatig voorkomen bij honden en katten. Denk maar eens aan wormen bij de hond. Het is daarom belangrijk om je hond ongeveer vier maal per jaar een behandeling tegen wormen te geven. Er zijn ook andere ziektes, waar je kat bijvoorbeeld mee te maken kan krijgen.
Heb je wel eens van de niesziekte gehoord? Je wilt echt niet dat de niesziekte bij je kat optreedt. Als dat gebeurt, voelt je kat zich slecht en krijgt vieze oogjes en blaren op de tong. Ook niezen en hoesten zijn symptomen van deze kattenziekte net als neusuitvloeiing en algemene ziekteverschijnselen. Help de niesziekte bij je kat te voorkomen door je huisdier een goede weerstand te geven. Als je kat een goede weerstand heeft, helpt dat namelijk besmetting te voorkomen. Geef je kat daarom de juiste kattenvoeding eventueel aangevuld met mineralen en vitaminen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist