Een carport

waar moet je op letten?

Een carport zorgt ervoor dat je je auto, camper, caravan, boot of een ander voertuig beschermt blijft tegen weersinvloeden. Je auto, camper, caravan, boot of een ander voertuig blijft schoner en je hoeft hem minder vaak te wassen. Als jij een gloednieuwe carport wilt gaan zetten zijn verschillende keuzes die je moet gaan maken. Wil je bijvoorbeeld een houten carport of spreekt een carport van aluminium jou meer aan? Wij vertellen je meer over de mogelijkheden en de keuzes die je kunt maken!

Hout of aluminium?

Bij het uitzoeken van een carport zijn er hoofdzakelijk twee materialen waar je uit kan kiezen, namelijk hout en aluminium. Hout is veelal de goedkopere optie als je graag een carport wil plaatsen. Hout is gemakkelijk te bewerken en daardoor is maatwerk ook makkelijker. De levensduur van houten carport is in vergelijking met aluminium wel minder lang en vergt wat meer onderhoud.

Een aluminium carport is ontzettend sterk en gaat vele jaren mee. Het is onderhoudsarm, duurzaam en je kunt er erg stevige constructies mee maken. In de aanschaf is een aluminium carport wat duurder ten opzichte van hout. Overweeg beide materialen en bepaal wat de beste optie is voor jou en wat het beste past in je budget.

Zelf bouwen of laten doen?

Als je een nieuwe carport neer gaat zetten kun je deze zelf bouwen, een bouwpakket kopen of je kunt er een op maat laten maken door een expert. Welke optie het beste aansluit is afhankelijk van jouw situatie. Kun jij met een standaard carport uit de voeten en is er geen maatwerk vereist? Dan kan het zelf bouwen of het bestellen van een bouwpakket een goede optie zijn.

Je kunt ook alles laten doen door een expert. Hier zitten natuurlijk wel de nodige kosten aan verbonden.

Behoud van licht onder de carport

Afhankelijk van de plek waar je de carport wil gaan plaatsen is het wenselijk om rekening te houden met het behoud van licht. Stel dat de carport bij de voordeur zit en je maakt een dichte carport dan creëer je een donkere hoek en heb je minder lichtinval in de woning. Om het licht te behouden heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een glazen dak, een dak van polycarbonaat, maar een lichtkoepel kan natuurlijk ook zorgen voor lichtinval. Het is in ieder geval goed om rekening mee te houden.

Advies van een expert

Het advies van een expert is nooit weg bij de aankoop van een carport. Het bezoeken van een showroom is daarom een goede optie. Kijk bijvoorbeeld eens bij Buiten-goed in Barneveld. Heel veel succes met het uitzoeken van van jouw carport.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist