Dure goederen in de inboedel?

Verzeker je huis

In je huis of appartement heb je verschillende bezittingen. Bezittingen die je kunt oppakken en kunt verhuizen worden je inboedel genoemd. Je inboedel kan bestaan uit je bankstel, je bed, je eettafel maar ook je televisie, een microwave of klerenkast. Al deze zaken kun je verzekeren met de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht om af te sluiten, maar als je je onroerend goed wilt beschermen of beschikt over dure spullen in huis is het wel een goed idee om dat te doen. Met een inboedelverzekering kun je namelijk eventuele schade aan de inboedel van je huis afdekken. De verzekerde waarde bij een inboedelverzekering is wel lastig te bepalen. Onder je inboedel vallen namelijk een groot aantal dingen. Verzekeraars hebben dus een regel om de waarde te bepalen en alles wat je kunt oppakken en verhuis baar is valt onder je inboedel.

Inboedelverzekering

Het kiezen van de juiste waarde voor je inboedelverzekering is heel belangrijk. Beschik je over dure sieraden of antieke schilderijen dan gaat de verzekering samen met jou kijken hoe je deze kunt verzekeren. In veel gevallen moet je hiervoor een aanvullende verzekering laten afsluiten.  Op het moment dat je schade hebt kijken verzekeraars naar de werkelijke waarde van je inboedel. Heb je je inboedel tegen een lage waarde verzekerd dan krijg je niet de volledige schade vergoed. Laat je dus goed informeren over een inboedelverzekering. Sommige verzekeraars bieden zelf de mogelijkheid om een verzekerde waarde te kiezen. Op het moment dat je inboedel vernietigd wordt geldt dan de verzekerde waarde als dekking.

De woonverzekering

Onder woonverzekering verstaat men het verzekeren van je inboedel of je bezittingen in je eigen huis. Een woonverzekering kun je ook afsluiten in combinatie met andere verzekeringen. Deze kunnen zijn een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Als huiseigenaar heb je deze verzekeringen zeker nodig. Het geeft namelijk een goed gevoel als je weet dat je bezittingen worden verzekerd in geval van brand of diefstal. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen kun je zelfs een pakket samenstellen en kun je een mooie korting krijgen. Bij een aantal maatschappijen valt de aansprakelijkheidsverzekering niet binnen het pakket en bij andere maatschappijen bestaat juist de mogelijkheid om het aantal verzekeringen nog verder uitbreiden.

Meer over woonverzekering

Wil je meer woonverzekering informatie? Dan kun je verschillende pakketten van een woonverzekering met elkaar vergelijken. Naast een pakket kun je de verzekeringen ook los vergelijken. In een woonverzekering pakket kun je vinden een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Deze drie verzekeringen hebben elk apart ook hun eigen prijs. Op die manier weet je wat elk van de woonverzekeringen individueel kost. Ook weet je wat je er als pakket voor zou betalen. Op die manier kun je een overwogen keuze maken. Los de woonverzekeringen vergelijken is beter wanneer je bij voorkeur kiest voor verschillende verzekeraars. Een woonverzekering afsluiten is niet verplicht, maar wel handig.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist