Dit moet je weten over afval inzamelen bij een kantoor aan huis

Kantoor aan huis

Er is steeds meer nodig voor ondernemers op het gebied van het beperken van afval en uitstoot. Ook wanneer je een kantoor aan huis hebt moet je dit op de juiste wijze inzamelen. Het is wel goed om te weten hoe je dat dan moet aanpakken. Wat is de wetgeving op dit gebied? Wat kan je zelf allemaal doen en wat kan je uit handen geven? Het gaat natuurlijk om veel meer dan alleen het zorgen voor een goede restafval container. Wanneer je alles op orde wilt hebben, is het goed om het volgende even door te nemen.

Zorgen voor optimaal recyclen

Wanneer je een kantoor aan huis hebt, ben je gewoon verplicht om je bedrijfsafval zoveel als mogelijk te recyclen. Dat betekent dus dat je alles gewoon netjes moet scheiden, zoals je dat ook met het huishouden doet. Wanneer je op een groot kantoor werkt, dan komen er vaak allerlei verschillende inzamelaars voor allerlei bakken langs. Wanneer je gewoon vanuit huis werkt en je maar weinig afval produceert, dan zal dat misschien niet direct nodig zijn. Produceer je thuis juist wel veel afval, werk dan met goede particuliere inzamelaars.

Aanpassen aan de mogelijkheden

Wanneer je gewoon een kantoor aan huis hebt dan moet je wel gewoon alles opruimen en scheiden zoals dat gevraagd wordt. Het is alleen zo dat je dat dan wel op een kleinschalige manier kunt doen. Dat is wel zo fijn, want het is dan ook voor jou gewoon betaalbaar om alles te verzorgen. Je kunt dit doen met de gemeente, die hier vaak opties voor heeft. Je kunt ook een goede container huren en deze op afgesproken tijden laten legen of wisselen. Zo maak je het voor jezelf ook flink wat gemakkelijker om te doen.

Hulp van de gemeente

Het kan vaak het meest aantrekkelijk zijn om met de gemeente te werken. Die kan je helpen om het gescheiden afval aan huis op te halen. In sommige gevallen is dit niet nodig omdat je zelf de middelen hebt om naar de milieustraat te rijden. Daar kan je dan alles storten op de juiste plek. Je betaalt dan wel reinigingsrecht of je bepaalt per bezoek aan de milieustraat. Bekijk daarbij dan dus ook wat het voordeligst is en wat boekhoudtechnisch het best bij jouw bedrijf past. Voor elke ondernemer is dit dus op maat te verzorgen door goed te plannen.

Hulp van een particuliere inzamelaar

Je kunt er ook voor kiezen om met een particuliere inzamelaar te werken. Die kan soms zelfs goedkoper zijn om mee te werken. Zo kan je jouw vuilnis optimaal laten ophalen. Je betaalt bovendien maandelijks een vaste prijs, dus zo houd je de kosten als ondernemer ook beter in de hand. Dit wordt onder andere gebaseerd op de hoeveelheid die je produceert. Het bedrijf komt dan maandelijks, tweewekelijks of zelfs wekelijks langs om de bakken te legen of om te wisselen. Werken met de specialist is in dat opzicht altijd een goede keuze hierin.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist