Diamond painting uitgelegd

Stylings ellementen

Een diamond painting, zelf je eigen kunstwerk creëren. Je denkt misschien, wat is diamond painting? Welke stijlen zijn er en wat zijn dingen waarop je moet letten? In dit artikel leggen we je alles uit over waar je op moet letten bij het maken van een kunstwerk met een diamond painting. 

1: Een motief kiezen

Let bij het kopen van jouw diamond painting op dat je alleen de paintings kiest die je mooi vindt, dit maakt het painten een stuk gemakkelijker. Lastige of erg ingewikkelde canvassen die erg mooi lijken kunnen lastig zijn voor beginners. We raden je aan om op het begin te kiezen voor een gemakkelijk motief. 

2: De lijmlaag 

Het gebeurt soms dat de lijmlaag ontbreekt wanneer je de toplaag van het canvas verwijdert, dit betekent dat de lijm aan de toplaag is blijven zitten. Dit kun je relatief eenvoudig oplossen door het canvas weer af te dekken, een roller te pakken en de wax naar beneden te duwen. 

3: De bovenkant is het startpunt 

Als je begint aan een painting, leg het dan op een groot plat oppervlak. Het is verstandig om aan de bovenkant te beginnen. Dit zorgt ervoor dat het doek omhoog gaat als je het beweegt. Dit voorkomt foutjes en zorgt voor een prettiger proces. 

4: Het doek verlichten 

Het doek verlichten is niet alleen een tip voor in het donker, juist voor als het nog licht is is dit ook een handige tip. Op deze manier zie je precies waar de diamonds nog ontbreken en welke kleur je moet hebben. Zorg dat je een draagbare lichtbron gebruikt, zoals een opvouwbare lamp of een lichtkussen. Dit helpt je om onderscheid te maken tussen de donkere kleuren en lichte kleuren. 

5: Luchtbellen van het canvas verwijderen 

Dit is een van de belangrijkste tips, waarom? Als je de luchtbellen niet van het doek verwijdert heb je kans dat het kunstwerk zal mislukken en jammer genoeg merk je dit pas aan het einde. Om de luchtbellen te verwijderen heb je een klein mesje nodig, hiermee kun je kleine sneetjes maken in de oppervlakte van het doek. Zo laat je de lucht ontsnappen en zorg jij ervoor dat de kunstwerk niet wordt verpest. 

6: Het organiseren 

Het klinkt misschien voor de handliggend, maar het organiseren en labelen van je materialen zorgt voor een stuk minder stress. Omdat je werkt met enorm veel kleine materialen is het handig als je dit, voordat je begint, goed organiseert. Je zult hier veel tijd mee besparen en dit zal het resultaat van je diamond painting alleen maar bevorderen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist