De risico's van een muizen- of rattenplaag in huis

en hoe je het probleem kunt verhelpen

Hoor je ‘s nachts zomaar iets rondlopen, zonder dat je een huisdier in de woning hebt? Kraakt opeens het plafond of heb je het gevoel dat er iets in je spouwmuren aan het wandelen is? Het zou kunnen dat je gelijk hebt, want dit soort aanwijzingen wijzen vaak op muizen in huis. Dat is een vervelend probleem, want ze eten je etensvoorraden op, knagen aan kabels en vernietigen isolatiemateriaal. Dat is nog niet eens het grootste probleem: door muizenpoep en urine kunnen ze ziektes overbrengen op de mens. Daarom is het belangrijk meteen iets aan het probleem te doen.

Muizen en ratten in huis

Heb je last van muizen of ratten in huis? Dan is het belangrijk er iets aan te doen, want ze vormen grote risico’s voor je gezondheid. Door hun urine en poep kan je eten besmet raken met salmonellabacteriën, waardoor je een voedselvergiftiging op kan lopen. Daarnaast kunnen ratten de ziekte van Weil overbrengen. En beide dieren veroorzaken infecties met het hantavirus. Muizen worden er zelf niet ziek van, maar mensen wel. De kans dat je er ziek van wordt, is niet erg groot. Het hantavirus veroorzaakt vaak milde klachten die lijken op de griep. Als het virus niet vanzelf over gaat, kun je last krijgen van je nieren of longen. Het is dus belangrijk er snel iets aan te doen.

Muizen en ratten bestrijden

Als je zeker weet dat er muizen in je woning rondlopen, is muizen bestrijden de belangrijkste stap. Anders heb je binnenkort last van een plaag van muizen en ratten in je woning. De beste manier om muizen te bestrijden is door gebruik te maken van muizenvallen zonder gif. Je kunt kiezen voor dodelijke muizenvallen, maar dat is niet erg diervriendelijk. De beste manier om een muis te vangen is door ze te vangen met wat lekkers in een metalen kooitje. Muizen komen vooral af op bijvoorbeeld pindakaas of chocolade. Controleer het kooitje elke dag. Als je de muis hebt gevangen, zet je deze een paar kilometer verderop weer terug in de natuur. Zo kom je op een diervriendelijke manier van de muizen af.

Heb je last van ratten? Dan is het lastiger om deze dieren uit je woning te krijgen. Het is wettelijk verboden om ze te doden met gif. Die wet geldt voor zowel buiten als binnen. Je mag in sommige gevallen wel gebruik maken van klemmen of kooien. Maar ratten zijn slimmer dan muizen en daarom werken deze middelen niet altijd. Daardoor is ratten bestrijden erg lastig. In de meeste gevallen kun je daarom niet anders dan een professionele bestrijder inhuren. Die bedrijven kunnen op een veilige manier de ratten en muizen uit je woning verwijderen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist