De beste fietscomputers

draadloos of niet

De ideale fietscomputer heeft natuurlijk wel een paar eisen. Hij moet namelijk draadloos zijn, nauwkeurige metingen hebben, cadans en hartslag kunnen meten, GPS hebben en natuurlijk niet te duur zijn. Natuurlijk hoef niet iedereen al deze snufjes en blijft het een persoonlijke keuze, maar het is altijd leuk als er iets extra’s op zit.

Hoe werkt een fietscomputer
Een fietscomputer meet het aantal omwentelingen van je fietswiel, hierdoor is hij in staat om jouw snelheid en afgelegde kilometers te meten. Alle fietscomputers meten deze 2 standaard, maar er zijn steeds meer fietscomputers met meer functies dan alleen deze.

Maar wat kost het nou eigenlijk?
De prijzen van fietscomputers kunnen enorm verschillen, het is maar net wat je wil hebben. De meest accurate high end touch screen computer met alles erop wat je maar kan verzinnen. Of een simpel zwart-wit display die je alle informatie geeft dat je nodig hebt maar een stuk beperkter is. Zo heb je al een degelijke fietscomputer voor 27 euro en kunnen de prijzen van high-end Garmin fietscomputers oplopen tot boven de 500 euro. Vaak is het wel zo dat de goedkopere modellen niet over een gps/navigatie functie beschikken.

Heb ik het echt nodig?
Ja en nee. Mocht je zo nu en dan een keer fietsen dan is het natuurlijk niet persee nodig om een fietscomputer aan te schaffen. Mocht je je fietsprestaties willen verbeteren dan is het superhandig om je data te kunnen bijhouden. Afstanden, Hartslag, Calorieën ga zo maar door. Dit kan je enorm helpen met het verbeteren van je prestaties voor zowel conditie als afvallen.

Draadloos of niet?
Ik zou altijd kiezen voor een draadloos model. Vroeger zag je alleen modellen met draad langs de voorvork maar dat is lelijk, oogt rommelig en kan snel stuk gaan als het kabeltje beschadigd. Kies voor draadloos omdat die modellen tegenwoordig ook al goedkoop te krijgen zijn. Het blijft dus belangrijk om even goed onderzoek te doen over een model dat bij je past.

Kijk voor meer informatie op https://www.wielrenner.eu/fietscomputer/.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist