Compressiekousen

Wat is het nut

Er bestaat een verdeelde mening over compressiekousen, maar volgens veel ervaren hardlopers maakt het toch wel degelijk een verschil. Maar omdat compressiekousen zo lang zijn kunnen ze een beetje gek uitzien bij het hardlopen en worden ze toch niet zo vaak gebruikt. Dat ze lang zijn en blijven om je kuiten te ondersteunen kunnen ze niks aan doen maar tegenwoordig worden ze in verschillende coole kleuren en stijlen gemaakt zodat het er toch iets ‘cooler’ uit komt te zien.

De beste
De beste en meest bekende compressiekousen zijn toch wel de CEP en Herzog kousen, waarbij de CEP kousen het uiterlijk mee hebben en de Herzog kousen een betere prijs. Kwalitatief zijn dit echt de beste op de markt en zeker aan te raden wanneer je wil gaan hardlopen.

Wat is het nut van compressiekousen?
De kousen zorgen ervoor dat je een betere bloeddoorstroming door je onderbenen krijgt omdat de sokken je kuiten samentrekken. Dit zorgt er ook voor dat je blessures kunt voorkomen door kousen te gebruiken. Naast dat je blessures kan voorkomen is het ook ideaal om krampen in je kuiten, achillespees en enkels te verminderen. Voor de comfort is het ook een aanrader omdat de kousen ervoor zorgen dat je tijdens het lopen de schokken geabsorbeerd worden wat lijd tot minder spierpijn. Dit alles gecombineerd is het de moeite zeker waard om het zelf een keer uit te testen.

Door de goede afvloeiing van opgebouwde melkzuur en een verhoogde bloedtoevoer kunnen spieren sneller herstellen van inspanning. De compressie kousen helpen daarom ook bij het herstel van een zware training. Vandaar dat ze adviseren om ook na de training deze lange kousen te dragen.

Loop je nou echt harder met compressiekousen?
Je zal geen mega groot verschil merken, maar het verschil is er wel! Veel hardlopers hebben de voordelen al ontdekt en als je goed oplet zie je bij hardloopwedstrijden veel winnars compressiekousen dragen. Wanneer je een fanatieke hardloper bent zal je zeker een verschil in tijd merken wanneer je gebruik maakt van compressiekousen.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist