Cobra kunst kopen

zo transformeert kunst jouw woning

Dankzij de toenemende mate waarin we thuis werken beginnen steeds meer mensen hun huis te vernieuwen. Bouwmarkten en meubelgiganten zagen iedere lockdown weer rijen mensen die er op uit waren om hun woning nieuw leven in te blazen. Het meest vanzelfsprekend is dat men neigt naar het vervangen van meubels of het opnieuw behangen van muren. Maar er is een eenvoudigere manier om een ruimte te vernieuwen: Cobra kunst kopen.

Door Cobra kunst te kopen maak je je woning persoonlijk
Een woning volgens de regels inrichten is eenvoudig, maar je woning persoonlijk maken blijkt in de praktijk lastiger. En daar biedt een kunstwerk de oplossing. Kunst is namelijk heel persoonlijk. Het kan iemand raken, interesseren, of aan het denken zetten. Er zit vaak een eigen interpretatie achter de betekenis. En wat jij mooi vindt, vindt een ander misschien niet om aan te zien. Veel mensen vinden dat spannend, maar het is juist een krachtig signaal naar de buitenwereld. Kies een uniek kunstwerk dat bij jou past en die jouw ideeën weerspiegelt. Persoonlijker wordt je woning haast niet.

Een goed kunstwerk zet je aan het denken
Kunstwerken hebben een grote invloed op de manier waarop we de wereld bekijken. Er zijn zelfs studies gedaan naar het effect van kunst op onze gedachtengangen. Door over kunst na te denken spoor je jezelf onbewust aan om een eigen oordeel te vormen. Je leert je eigen mening te onderbouwen en te delen. Maar ook als iemand jouw gekochte kunstwerk niet kan waarderen leer je wat nieuws: je probeert het kunstwerk vanuit iemand anders perspectief te bekijken.

Kunst zet je daarnaast aan het denken. Je ontdekt wellicht dat je een voorkeur hebt voor bepaalde kleuren, vormen of stijlen. Abstracte kunst is een hit or miss: sommige mensen zijn er dol op, anderen vinden het maar niks. In beide gevallen leer je een kunstwerk te waarderen door er goed naar te kijken en er je eigen betekenis aan te geven.

Kunst is ook een investering
Kunst hoeft niet duur te zijn. Wel kan het je op de lange termijn geld opleveren. De prijs van kunst schommelt enorm. Een kunstwerk dat vandaag veel waard is, kan je morgen wellicht geen enkele cent meer opbrengen. Maar het kan ook de andere kant op werken: de waarde van kunst is vorig jaar met ruim 10% gestegen. De kunstmarkt bestaat niet uit slechts één markt, maar is te verdelen in drie verschillende soorten kopers. En dat biedt mogelijkheden.

Kunsthandel is niet alleen voor de rijksten
Meestal denkt men dat kunsthandel alleen voor hele dure, internationaal bekende werken is. Dit is inderdaad een van de markten. Hier worden werken van bekende kunstenaars voor veel geld verhandeld. Je kan echter ook investeren in werk van gevestigde namen in de kunst. Dat kunnen nieuwe werken zijn van artiesten die reeds naam voor zichzelf hebben gemaakt, of kunstwerken die al eerder verhandeld zijn. Dat scheelt enorm in de prijs, die doorgaans door galerieën en veilinghuizen bepaald wordt. Houdt je deze werken een tijdje vast, dan kunnen ze in waarde stijgen. Laat kunstwerken die je in bezit hebt eens in de zoveel tijd taxeren. Dan weet je waar je aan toe bent.

Sprong in het diepe wagen? Koop dan kunst van een beginnende artiest. Er zijn voldoende galerieën die kunst verhandelen van onbekende artiesten. Daar betaal je doorgaans de laagste prijs voor. De kans bestaat echter dat je investeert in een kunstenaar wiens werken ineens veel geld waard worden. Je kan je gekochte kunst dan met veel meer winst verkopen. Kies dan het liefst wel voor een werk dat je zelf ook kan waarderen. Mocht je investering dan toch niets waard blijken, dan kan je er in ieder geval zelf nog van genieten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist