Bison Kintsugi

kunstzinnig repareren met goudpoeder

Studio Lotte Dekker komt met een geweldige nieuwe reparatietechniek: Bison Kintsugi. Zij ontwikkelde een nieuwe kijk op lijmen gebaseerd op een eeuwenoude Japanse techniek waarbij porselein wordt gerepareerd met bladgoud. Een zeer bewerkelijke en kostbare methode. In Bison Kombi Snel ontdekte zij de perfecte westerse variant voor simpele reparaties met een verbluffend resultaat. Vanaf 10 september is het werk van Lotte te zien tijdens het Pioneers of change festival in New York.The beauty of an imperfect repair

Ontwerpster Lotte Dekker: "Nauwkeurig lijmen kunnen maar weinig mensen, slordig lijmen daarentegen kan iedereen en nu met een geweldig resultaat. Door de breuk juist niet te ontkennen maar te benadrukken ontstaat er een vernieuwend product wat boven het oorspronkelijke uitstijgt. Gebroken servies en keramiek krijgen een tweede leven. Door iedereen uitvoerbaar."

Kintsugi
Kintsugi is een 15de eeuwse Japanse techniek waarbij porselein wordt gerepareerd met bladgoud. Een bewerkelijke en kostbare methode. Door goudpoeder intuïtief te mixen met de reparatielijm Bison Kombi Snel, ontdekte Dekker de perfecte Westerse variant voor prachtige maar simpele reparaties. Lotte: "Gebruik kapot servies en begin met experimenteren. Gewoon proberen, de foto's van mijn werk spreken voor zich."

Repareren is het nieuwe recyclen
Lotte Dekker bedacht de techniek voor Platform21, een onafhankelijk centrum voor vormgeving, mode en creatie in Amsterdam. Platform21's Repair Manifesto zet zich af tegen de wegwerpmaatschappij en viert repareren als het nieuwe recyclen. Onder het juiste motto: ‘Stop Recycling, Start Repairing'.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist