Besparen op de inrichting van je woonkamer

Ben jij iemand die voor duurzaamheid en economisch verantwoord leven gaat? Dan kun je ook voor de inrichting van je woonkamer heel wat duurzame oplossingen vinden. En je bespaart er tegelijkertijd heel wat geld mee uit. 'Less is more' is hier ook voor 100% van toepassing. In dit artikel geven wij jou graag een aantal tips om aan de slag te gaan.

1. Recupereren is de boodschap

Waarom zou je altijd moeten kiezen voor nieuwe materialen en objecten om je woonkamer in te richten? Denk er bijvoorbeeld aan om tweedehands- of gerecupereerde spullen te gebruiken. Een oud kastje dat je mooi opknapt is hier een goed voorbeeld van. Of je vindt bijvoorbeeld tapijttegels die gebruikt zijn maar nog in prima staat zijn. Ze zijn makkelijk te leggen en te vervangen? En trouwens, als je nieuwe tapijttegels zou leggen, zijn die immers ook na een tijdje 'oud'. Maak kussentjes van een lap stop die je nog ergens vond. Ga naar de kringloopwinkel en zoek een aantal leuke spulletjes uit. Een ding is zeker: gerecupereerde objecten hebben een karakter. Ze hebben geleefd en geven aan je woonkamer een ziel.

2. Hou de basis sober, speel met accessoires

Als je je nieuwe woonkamer inricht of je wilt je bestaande kamer volledig herinrichten, denk er dan aan om de basis sober te houden. Kies neutrale kleuren voor je vloeren, muren, ramen en plafond. Hou de grote meubelen zoals kasten, eetkamertafel of bank in kleuren die overal bij passen. Daarnaast kun je volop je creativiteit uiten met kleine meubels zoals bijzettafeltjes en wandrekken. Deze kies je zonder problemen in een pittige kleur zodat je je eigen stempel op je woonkamer drukt. Ook je accessoires spelen een belangrijke rol. Het zijn kleine objecten en daardoor ook een kleine investering. Door je accessoires regelmatig te veranderen krijg je vaak een totaal andere look.Je kunt bijvoorbeeld voor de winter koele kleuren, voor de lente zachte frisse, voor de zomer felle opvallende en voor de herfst warme bruine en rode tinten kiezen. Zo waan je je telkens in een nieuw interieur zonder al te veel geld te moeten uitgeven.

3. Kies voor mobiliteit

Een andere manier om te besparen op de inrichting van je woonkamer is kiezen voor mobiliteit. Hiermee bedoelen we dat je bijvoorbeeld beter voor meerdere kleine kasten dan voor één grote wandkast kiest. Kies bijvoorbeeld voor twee kleinere tafels die bij elkaar aansluiten in plaats van één grote eetkamertafel. Stel je bank zelf samen uit verschillende modules. Als je op een bepaald moment beslist om je woonkamer te herinrichten, dan hoef je vaak slechts je zitbank, tafel en kasten gewoon een andere plek te geven en anders te schikken ten opzichte van elkaar.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist