Bereid je voor op de hete zomer

5 handige tips

Genieten van de warmte tijdens een hete zomer. Vooral als je buiten bent, is het heerlijk om de zonnestralen op je gezicht te voelen tintelen. Totdat je er even genoeg van hebt en snakt naar verkoeling. Wat is er fijner dan je woning die stukken minder warm is. In dit artikel lees je vijf tips hoe het binnen aangenaam te vertoeven is, terwijl het buiten snikheet is.

Goede raamdecoratie is ontzettend belangrijk om de ruimtes in je huis koeler te houden. Denk aan een plisségordijn van ilumio. Plisségordijnen bestaan uit twee lagen gevouwen stof, die zich als een harmonica opvouwen wanneer deze wordt opgetrokken. Met plissés heb je, door de plaatsing kort tegen het raam en de goede isolatiewaarde door de gevouwen structuur, een energiebesparend product in huis. Heb je al gordijnen of andere raamdecoratie? Zorg er dan voor dat deze overdag gesloten zijn.

Luchten maakt koeler

 

Warmte verlaat niet snel je huis, tenzij je ramen en deuren tegenover elkaar open doet. Alle wind die er doorheen waait, zorgt voor tocht wat op dat moment verkoeling geeft. Daarnaast zorg je er met deze luchtverplaatsing voor dat de warme lucht van binnen plaatsmaakt voor koelere lucht van buiten. Let er wel op dat je dit pas doet in de avonduren als de zon al onder is.

Zonwerende gordijnen

 

Op www.ilumio.nl vind je naast raamdecoratie die verkoelt ook verduisterende gordijnen. Deze blokkeren niet alleen zonlicht, maar ook de warmte van buiten. Het beste is om te kiezen voor gordijnen met een witte of zilveren plastic backings. Deze verminderen de warmte met maximaal 33 procent. In sommige ruimtes kun je beter tegen warmte dan de andere. Zo is je slaapkamer de belangrijkste plek in je huis die niet alleen donker, maar ook koel moet zijn. Mocht raamdecoratie niet afdoende werken, dan kun je altijd nog een airco aanschaffen.

Kook buiten

Heb je een buitenruimte als een tuin, terras of balkon? Gebruik deze in de zomer om te koken. Hierdoor creëer je geen extra warmte in huis. Is koken lastig? Steek dan de barbecue aan of maak iets kouds als een salade.

Doe elektrische apparaten uit

Elk huishouden heeft talloze apparaten die stroom verbruiken. Apparaten als televisies, telefoons, laptops, tablets en e-readers stralen ook warmte uit als deze stand-by staan of opgeladen worden. Zet stand-by apparaten uit als je gaat slapen en laad andere smart devices alleen in de avonduren op. Haal ook deze opladers als je naar bed gaat uit het stopcontact en sluit hem in de ochtend weer aan, indien nodig. Zo voorkom je dat het apparaat de hele nacht aan de adapter ligt, terwijl het al volledig is opgeladen. Het kost stroom en creëert warmte die je niet wilt hebben.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist