Aanschaf van pallets?

Waar moet je op letten

Het kan erg lastig zijn, vooral als je er niet zoveel verstand van hebt. Hier zijn de vier belangrijkste aspecten die je zult moeten overwegen bij de aanschaf van pallets.

Tip 1

Ten eerste, de prijs. De prijs zal grotendeels gebaseerd zijn op het materiaal waarvan een pallet gemaakt is. Zoals voor vele dingen geldt, goedkoop is duurkoop. Zo ook bij pallets. Pallets die voor eenmalig gebruik zijn, zijn over het algemeen goedkoper dan gewone pallets, maar van minder goede kwaliteit. Het hout of de kunststof is vaak minder dik dan die van pallets die meerdere keren gebruikt kunnen worden. Een pallet van kunststof is vaak duurder. Toch worden tegenwoordig steeds meer kunststoffen pallets gebruikt, vooral voor buiten opslag. In tegenstelling tot Houten pallets, hebben pallets van kunststof vaak nog een restwaarden.

Tip 2

Het tweede aspect is het draagvermogen van een pallet. Per materiaal kan het draagvermogen erg variëren, de meeste pallets kunnen tussen de 250 en 1500 kilo dragen. Kijk ook meteen naar de punt belasting van een pallet wanneer dit nodig is.

Tip 3

Daarnaast is het belangrijk om te informeren naar de levensduur van een pallet. Dit is natuurlijk afhankelijk van het materiaal en de locatie van de opslag. Het hangt er ook vanaf hoe vaak een pallet vervoerd wordt, en natuurlijk de belasting van een pallet.

Tip 4

Het laatste aspect dat van belang is bij het uitzoeken van pallets is natuurlijk de maat. Het is mogelijk om pallets op maat te laten maken, hier zit uiteraard wel een aardig kostenplaatje aan. Een goedkopere optie is het kiezen voor standaard maatvoeringen als 60 x 80 cm en 80 x 120 cm. Het vinden van de juiste pallets is niet eenvoudig en kan tijdrovend zijn. Als je deze vier aspecten goed overweegt dan kan het niet anders dan dat je de perfecte pallets uitzoekt. Bij Palletcentrale kunt u zich laten informeren over de meest geschikte pallets voor uw project. Zo bent u goed voorbereid!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist