5 tips voor het aanschaffen van nieuwe keukenapparaten

met een beperkt budget

Een keuken compleet inrichten is hartstikke leuk om te doen. Het is helaas ook best duur: vrijwel alle apparaten kosten handenvol geld. Bovendien heb je best veel apparaten nodig. Denk maar aan een oven, magnetron, vaatwasser, koelkast, kookplaat en ga zo maar door. Het lijkt onmogelijk om een keuken in te richten als je geen riant budget beschikbaar hebt. Maar gelukkig is dat wel degelijk mogelijk. Check deze 5 tips voor het inrichten van je keuken met een beperkt budget!

1. Apparaten combineren

 Als je één apparaat koopt in plaats van twee, maakt dat natuurlijk een flink verschil. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een combimagnetron. Deze heeft de functie van een magnetron, maar ook van een oven. Daardoor ben je een stuk goedkoper uit dan wanneer je een oven en een magnetron apart van elkaar gaat kopen. Nog een pluspunt: je gebruikt minder ruimte in de keuken.

2. Zoek budgetwinkels

Er zijn best veel budgetwinkels als het gaat om keukenspullen en apparatuur. In de showroom kun je soms voordelige showroommodellen vinden die binnenkort uit de collectie gaan. Er zijn ook witgoedwinkels waar je voordelig aan bijvoorbeeld je koelkast kunt komen. Let ook op aanbiedingen, check de folders en houd in de gaten waar je je slag kunt slaan.

3. Kies een passend merk

Het ene merk kan een stuk duurder zijn dan het andere. Met een beperkt budget kun je minder hoge eisen stellen aan een merk. Maar onthoud dat je vaak ook veel betaalt voor de merknaam. Er zijn ook een aantal budgetmerken die apparaten verkopen van prima kwaliteit, maar waarbij het merk gewoon minder bekend en dus goedkoper is. Huismerken van winkels kunnen ook heel goed zijn.

4. Let niet teveel op design

Een mooi design apparaat ziet er gaaf uit in je keuken. Natuurlijk wil je dat graag. Maar als je een beperkt budget hebt, is het design niet hetgeen waar je op moet letten. Bij goedkopere apparaten zul je merken dat een mooi design meestal gelijkstaat aan een wat minder degelijke kwaliteit. Onthoud dat een bedrijf ook geld moet uitgeven voor een bedenken en realiseren van een mooi design en dat geld wordt dus niet besteedt aan betere materialen. Vind je je nieuwe apparaten niet zo mooi? Dan kun je ze wegwerken in de keuken zodat je keuken er wel mooi uit blijft zien.

5. Tweedehands? Opletten!

Bij budget tips vind je vaak het idee om voor tweedehands spullen te gaan. Dat is inderdaad goedkoper, maar is niet altijd verstandig. Bij keukenapparatuur is het bijvoorbeeld niet altijd handig. Hier moet je op letten:

-      Let op of er een bon is of een andere indicatie dat het apparaat werkelijk zo oud is als de verkoper zegt.

-      Test het apparaat altijd voordat je het koopt. Kan het niet getest worden, dan is er best kans dat het kapot is. Diepvriezers worden bijvoorbeeld vaak niet getest. Dan blijkt later dat hij niet goed werkt of veel lawaai produceert.

-      Een te goede deal is meestal een deal waar iets niet helemaal klopt. Let op dat je niet per ongeluk gestolen apparaten koopt.

Je keuken voorzien van nieuwe keuken apparaten kan heel duur zijn. Gelukkig kan het ook op een goedkopere manier. Je hoeft niet altijd de hoofdprijs te betalen. En bovendien hoeft je keuken ook niet perse voorzien te zijn van apparaten van de allerduurste merken. Met deze 5 tips kom je op een goedkope manier aan je keuken apparaten om je keuken mee in te richten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist