5 Gouden tips voor een seniorenverhuizing

zo pak je dat aan

Wie al eens is verhuisd zal het weten: verhuizen is een ingrijpende verandering. Met name wanneer u al lang op eenzelfde plek hebt gewoond, geldt dit. Dat komt omdat een plek waar u zich thuis voelt, vaak gepaard gaat met diepgewortelde emoties en een geluksgevoel. Hoe ouder u bent, hoe meer van deze emoties en gevoelens u waarschijnlijk op hebt gebouwd. Gaat u dus als senior verhuizen, dan zult u dit zeker herkennen. U hebt naar alle waarschijnlijkheid veel herinneringen opgebouwd en wilt misschien helemaal geen afscheid nemen van uw oude woning.

Kortom, een seniorenverhuizing is erg ingrijpend en daarom helpen wij graag een handje door vijf gouden tips te geven die de verhuizing makkelijker maken.

Gouden tip 1: Plan ruim van tevoren

Om een seniorenverhuizing makkelijker te maken is het belangrijk deze ruim van tevoren te plannen. Dit geeft namelijk een aantal voordelen. Ten eerste weet u als senior precies waar u wanneer aan toe bent. Dit geeft rust en tijd om alles goed te regelen, zodat de verhuisstress minimaal blijft.

Door de verhuizing goed te plannen laat u niets aan het toeval over en voorkomt u dat u voor onnodige verrassingen komt te staan. Met de juiste planning voorkomt u bijvoorbeeld ook dat u zelf dingen voor de verhuizing op moet pakken waartoe u eigenlijk niet in staat bent. Bij het goed plannen van de verhuizing hoort bijvoorbeeld onder andere het tijdig inschakelen van een verhuisbedrijf, waar u écht niet zonder wilt. 

Gouden tip 2: Less is more!

In de loop van de jaren is het goed denkbaar dat u een hoop spullen heeft verzameld. Spullen die u, misschien, destijds nodig had, maar die inmiddels overbodig zijn geworden. Het is voor deze spullen goed om te bedenken of u ze in de toekomst ooit nog gaat gebruiken. Is het eerlijke antwoord nee, dan is dit het moment om ze weg te doen, nog vóór de verhuizing. Zo bent u niet onnodig veel tijd en energie kwijt aan het verhuizen van deze spullen en bovendien zorgt u er zo voor dat u de ruimte in het nieuwe huis of verzorgingshuis, optimaal kunt benutten.

Gouden tip 3: Betrek familie en vrienden bij de verhuizing

Het betrekken van vrienden en familie bij de verhuizing is de volgende gouden tip. Waarom? Ten eerste omdat vele handen licht werk maken. Wanneer vrienden en familie helpen met het verhuizen, betekent dit dat u sneller kunt verhuizen. Ten tweede kunnen vrienden en familie emotionele ondersteuning bieden tijdens het verhuizen. Een verhuizing is tenslotte een belangrijk life-event, zoals dat wel wordt genoemd, en dan is het prettig bij mensen te zijn die persoonlijk dicht bij u staan. Ten derde is het prettig te weten dat uw persoonlijke spullen en inboedel worden verhuisd door mensen waarop u kunt vertrouwen.

Gouden tip 4: Maak het nieuwe huis een thuis

Erg belangrijk voor het nieuwe huis, is dat dit een nieuwe thuis wordt. Bezoek daarom de nieuwe woning een paar keer voordat u verhuist en verf het in de kleuren waarin u zich prettig voelt. Verhuis vervolgens de inboedel waar u het meeste waarde aan hecht als eerste, zodat u zich meteen thuis voelt wanneer u de woning betrekt.

Gouden tip 5: Gezondheid op plek 1

En dan de laatste tip: zorg goed voor uzelf en uw gezondheid. Verhuizen is een stressvolle periode en een goede tegenhanger van stress is rust. Zorg dus dat u rondom de verhuizing goed slaapt en goed eet. Veel lichamelijke rust zorgt ook voor geestelijke rust en veerkracht. Zo kunt u uw energie richten op de verhuizing en voordat u het weet zit u op uw gemak in uw nieuwe woning!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist