Klassiek stofferen

een ambacht uit de 14e eeuw

Meubelstofferen is een ambacht dat reeds in de 14e eeuw ontstaan is en door de jaren heen vele optimalisaties doorgemaakt heeft. Vroeger maakte men de romp van zitmeubelen van beukenhout. Deze solide romp werd geheel met de hand vervaardigd.

Na het verwijderen van de oude bekleding en binnenwerk wordt het houtwerk gecontroleerd op zwakke plekken, vervolgens wordt de zitting weer op traditionele wijze opgebouwd en gestoffeerd met jute singelbanden, koperen spiraalveren en koppeltouw.

In de volgende fase wordt het meubel weer voorzien van authentieke vulmaterialen als crin, paardenhaar, blauwe watten en wit katoen.

Het zitcomfort wordt op deze manier geoptimaliseerd waarna als laatste fase de afwerking gedaan kan worden met stof of leer en eventueel sierelementen

Met dank aan Rik van Immerzeel

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Meubelstoffering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist