Woning verkopen?

Nieuwe ramen helpen

De huidige economische situatie maakt het voor veel mensen moeilijker hun woning te verkopen. Eenvoudige ingrepen kunnen dit echter een duwtje in de goede richting geven. Afgezien van voor de hand liggende maatregelen zoals schoonmaken, schilderen en kleine reparaties, kan ook het vervangen van (dak)ramen de verkoopkans verbeteren en de verkoopprijs van een woning verhogen.Uit schattingen van kennisorganisatie Platform31 zijn ongeveer 500.000 particuliere woningen matig onderhouden. Het gaat dan met name om rotte kozijnen, scheurende muren en lekkende daken. Ramen zijn de ogen van een huis en hun onderhoudsstaat is één van de dingen waar een potentiële koper op let. Nieuwe ramen geven een grotere visuele indruk en zorgen voor meer daglicht, wat helpt bij het verkopen van een woning. Uit onderzoek van Woonkennis blijkt dat tachtig procent van de potentiële huizenkopers bij hun keuze let op de hoeveelheid daglicht die een woning binnenkomt. Daarnaast zijn nieuwe (dak)ramen beter geïsoleerd, wat zorgt voor lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.

Woning beter verkoopbaar
Wanneer een woning rotte kozijnen en een lekkend dak heeft, gaat er onnodig energie verloren. Door het repareren en isoleren van het dak en het plaatsen of vervangen van (dak)ramen kunnen energie en kosten worden bespaard en tevens het wooncomfort worden verbeterd. "Bewoners kunnen hiermee niet alleen hun eigen wooncomfort verbeteren. Wanneer het tijd is om het huis te verkopen, geeft het de verkoper ook een veel sterkere positie. Van een donkere rommelzolder kan een extra kamer worden gemaakt, die door makelaars wordt meegenomen als een volwaardige woonruimte en die tevens wordt meegerekend in de vierkante meterprijs. Naast de uitbreiding van het woonoppervlak, meer daglichttoetreding, een besparing op energiekosten en een verbetering van het wooncomfort, maakt het de woning dus ook nog eens beter verkoopbaar,” vertelt Michel Kalis, commercieel directeur van VELUX Nederland.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist