Wonen in je huidige huis

Hoeveel is het waard?

De vraag ‘hoeveel is wonen in jouw huidige huis waard’ zorgt soms nog wel eens voor een discussie. Want gaat het nu om de WOZ-waarde of de marktwaarde? De WOZ-waarde van je woning, ontvang je ieder jaar. Het is belangrijk dat je deze altijd goed nakijkt, een verkeerde WOZ-waarde kan namelijk negatieve gevolgen voor je hebben. Het komt regelmatig voor dat de berekening niet klopt, deze wordt namelijk gemaakt door computers. Is dit bij jou ook het geval? Maak dan bezwaar op de WOZ waarde. Hoe je dit doet en wat de gevolgen zijn van een verkeerde WOZ-waarde, lees je hier!

Wat zijn de gevolgen van een verkeerde WOZ-waarde
Wanneer de WOZ-waarde verkeerd is berekend, kan het zijn dat je meer moet betalen. Er worden namelijk verschillende belastingen berekend aan de hand van de WOZ-waarde. Hierbij kun je denken aan de waterschapsbelasting, maar bijvoorbeeld ook de vermogensbelasting, het kan zelfs invloed hebben op je inkomstenbelasting. In sommige gevallen, betaal je al snel een paar honderd euro te veel op jaarbasis. Het is dus erg belangrijk om dit goed na te kijken. Je kunt zelfs een boete krijgen op het moment dat je niet de juiste waarde van je woning hebt doorgegeven. Ook als de WOZ-waarde van je woning te laag is, kun je het dus maar beter doorgeven aan de gemeente. Je zult niet de eerste zijn die een fors bedrag moet betalen. In sommige gevallen kan het zelfs nadelig werken, als de WOZ-waarde van je woning lager is dan de marktwaarde.

Bezwaar op de WOZ-waarde
Nu het duidelijk is wat de negatieve gevolgen zijn, is het belangrijk om te weten hoe je dan precies bezwaar kunt maken. Als eerste is het noodzakelijk om te weten waarom de berekening niet klopt. Je kunt het rapport over de WOZ-waarde opvragen bij de gemeente, hier staat alles precies in. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er een foutje is gemaakt, omdat je net een verbouwing hebt gedaan waar de gemeente niks van weet. Wanneer je helder hebt waarom de berekening niet klopt, kun je bezwaar indienen bij de gemeente. Je kunt dit zelf doen, maar veel mensen kiezen ervoor om de hulp in te schakelen van een bedrijf. De gemeente vergoed deze kosten, je kunt hier dus net zo goed gebruik van maken!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Meubelstoffering?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist