Waarom woningen nu zoveel waard zijn

4 redenen

De prijzen op de huizenmarkt zijn de afgelopen decennia enorm gestegen. Wanneer je eigenaar bent van een woning is de kans groot dat de waarde van de woning is toegenomen. Een taxatie kan je inzicht geven in de huidige waarde van je woning. Heb je bijvoorbeeld een woning in onze hoofdstad, dan kun je een taxatie Amsterdam laten doen.

Aan de hand van de taxatie kun je zien of en hoeveel jouw huis in waarde is gestegen.Waardoor zijn de huizenprijzen zo snel gestegen? Hier zijn verschillende oorzaken voor te noemen. Je kunt hierbij denken aan verschillende factoren, zoals het tekort aan woningen en de hoogte van de hypotheekrente.

Er zijn ook andere zaken, die meer indirect een rol spelen. Is het aantrekkelijk om je spaargeld op een bankrekening te zetten? Of kun je het beter investeren in een woning? Hoe is het met werkeloosheid in het land gesteld? Het zijn allemaal zaken die van invloed zijn.

Krapte aan woningen zorgt voor stijging van de prijs

Er is een groot tekort aan woningen in ons land. Een tekort aan een product zorgt ervoor dat dit product steeds aantrekkelijker wordt. Vertaald naar de woningmarkt: meer mensen hebben interesse in jouw woning wanneer deze te koop staat. Hierdoor gaan potentiële kopers tegen elkaar opbieden, waardoor de prijs stijgt.

Hoe komt het dat er een grote krapte aan woningen is ontstaan? De afgelopen decennia zijn er verschillende oorzaken hiervoor te noemen. De gemaakte beramingen voor de bevolkingsgroei bleken te laag ingezet. Er zijn dus meer mensen, die een woningen nodig hebben in verhouding tot tellingen waar de overheid rekening mee hield. Ook heeft het land een aantal jaar geleden een economische crisis doorgemaakt.

Tijdens deze crisis zijn veel bouwprojecten stilgelegd. De werkloosheid steeg gedurende de crisisperiode. Mensen hadden veelal niet de financiële ruimte om een nieuwbouwwoning te kopen. In deze periode zijn er dus veel minder nieuwe woningen opgeleverd dan gepland.

Na de economische crisis volgde een periode waarin er niet genoeg mankracht beschikbaar was om alle woningen die gevraagd werden ook daadwerkelijk te bouwen. Het geheel samen zorgt ervoor dat er onvoldoende woningen beschikbaar zijn voor de burgers van ons land. De prijs van de beschikbare woningen is hierdoor sterk gestegen.

Lenen is goedkoop door lage hypotheekrente

Ook de rente die banken vragen voor leningen is van invloed op de prijs van de huizen. De hypotheekrente is historisch laag. Je hoeft dus niet veel meer te lenen dan je voor je huis nodig hebt. De lage rente heeft een gunstig effect op je maandlasten als je een huis koopt. Meer mensen zijn hierdoor geïnteresseerd in een woning aankopen. Zoals gezegd stijgt je prijs!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist