Verlenging BTW-verlaging

Voorkomt waardedaling woning

Brancheorganisatie VBO Makelaar is blij met de aankondiging de BTW-verlaging voor verbouwing, onderhouds- en renovatiewerkzaamheden te verlengen tot 1 juli volgend jaar. Deze verlenging kan voor woningeigenaren een extra stimulans zijn om achterstallig onderhoud aan de woning uit te voeren. Nu scoort 20% van de te koop staande woningen een onvoldoende voor onderhoud, blijkt uit een inventarisatie VBO Makelaar onder haar leden. De onderhoudsachterstand leidt in 85% van de gevallen tot waardedaling en zorgt bij driekwart van de te koop staande woningen voor vertraging in het verkoopproces.

Hans van der Ploeg, directeur VBO Makelaar: “Juist in het goedkopere woningsegment worden de grootste onderhoudsproblemen gesignaleerd. Bij een significant deel van deze minst kapitaalkrachtige groep staat het huis al onder water, waardoor een waardedaling door gebrekkig onderhoud nog eens voor extra problemen zorgt. De verlengde BTW-verlaging maakt het laten uitvoeren van onderhoud nog een extra half jaar beter betaalbaar. Dit biedt woningeigenaren de kans de onderhoudsproblemen niet verder uit de hand te laten lopen.”

Uit de inventarisatie blijkt dat 80% van de makelaars de grootste onderhoudsproblemen signaleert bij te koop staande woningen tot € 250.000,-. In verreweg de meeste gevallen is koopkrachtverlies door werkloosheid, scheiding of recessie de oorzaak. De extra vertraging bij verkoop loopt op tot een aantal maanden. Van der Ploeg spoort woningeigenaren aan de komende maanden gebruik te maken van de verlengde BTW-verlaging nu het nog kan. “Als energiebesparende maatregelen met het aanpakken van het achterstallig onderhoud worden gecombineerd, dan slaat de woningeigenaar twee vliegen in een klap; de woonlasten gaan omlaag en een verdere waardedaling wordt voorkomen.”

VBO Makelaar
VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs. Met bijna 1.000 leden is VBO Makelaar in geheel Nederland vertegenwoordigd. VBO Makelaar heeft naast een sectie Wonen, ook een aparte sectie Bedrijfsmatig Vastgoed, een sectie Agrarisch Vastgoed en een sectie Huur/Verhuur.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist