verkoopwaarde van je huis verhogen

5 toffe tips

Ben je van plan om je huis in de komende jaren te verkopen, of wil je investeren in het comfort en de status van je koopwoning? Er zijn een aantal manieren om je huis te verbeteren en waarmee je ook meteen de verkoopwaarde van je huis verhoogt. Je leest 5 tips in dit artikel.

Ga voor goede isolatie
Goede isolatie in huis is heel belangrijk. Wist je dat je zonder goede dakisolatie tot wel 30% van de warmte in huis verliest? Door hierin te investeren zorg je voor een lagere energierekening zo lang je nog in je huis woont. Als je besluit te verkopen, maak je je woning aantrekkelijker doordat je een beter energielabel krijgt en kopers je huis niet meer hoeven te isoleren. Denk hierbij niet alleen aan dak- of muurisolatie, maar ook aan minimaal dubbele beglazing in alle ramen.

Kies voor duurzame energie
We hebben het steeds vaker over duurzame energie. Voor potentiële kopers wordt dit dan ook steeds belangrijker. Door het plaatsen van zonnepanelen, maak je jouw woning meteen een stuk duurzamer. De energiekosten gaan namelijk flink omlaag door gebruik van zonne energie. De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren stabiel, waardoor het een goed moment is om te investering. Het is hierbij wel belangrijk om te zorgen dat je na het plaatsen alle papieren van de vakspecialist ontvangt. Deze moet je overdragen aan de nieuwe eigenaren op het moment dat je je woning verkoopt. 

Investeer in goed onderhoud
Een goed onderhouden huis brengt meer op dan wanneer de kopers nog veel aan het huis moeten doen. Daarom is het belangrijk om te investeren in goed en regelmatig onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van je kozijnen, maar ook aan het controleren en repareren van de dakbedekking. Door regelmatig onderhoud verklein je ook nog eens de kans op grote reparaties die flink in de papieren lopen.

Zorg voor meer vierkante meters
Hoe meer vierkante meters, des te hoger de prijs. Zeker binnen de Randstad is dit een vuistregel. Om de verkoopwaarde van je huis te verhogen is het daarom het overwegen waard om je woning uit te breiden. Door een aanbouw aan de keuken te maken, geef je nieuwe bewoners de kans om een grote woonkeuken in te richten. Als je kiest voor een dakkapel, zorg je bijvoorbeeld voor een extra of een ruimere slaapkamer.  

Steek tijd in een verzorgde tuin
De voortuin is het eerste wat mensen zien als ze naar je huis lopen. Voor veel kijkers zijn zowel de voor-  als de achtertuin belangrijk. Door een neutrale en verzorgde tuin te hebben, kunnen potentiële kopers goed de potentie zien en hun eigen ideeën projecteren. Denk goed na over de indeling van je tuin en probeer het zo ruim mogelijk te laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan lijnen in de lengte, een spiegel aan het einde van de tuin en onderhoudsarme planten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist