Van groot naar klein gaan wonen

5 nuttige tips

Misschien ga je heel bewust van groot naar klein wonen. Bijvoorbeeld als de kinderen de deur uit doen en jij een kleinere woning zoekt. Het kan ook gedwongen zijn, door een verandering in je inkomen. Hoe het ook zij: van groot naar klein gaan wonen is lang niet altijd eenvoudig. Je hebt meestal veel te veel spullen en je zult er ook best aan moeten wennen. Ga jij van groot naar klein wonen? Dit zijn 5 handige tips.

Tip 1: Check je grote meubels

Je grote meubels zullen lang niet allemaal passen in je kleinere woning. Meet de meubels op en vraag je af of ze wel goed zullen passen. Denk erom dat een groot meubel erg overheersend kan zijn in een kleine ruimte. Over deze meubels moet je goed nadenken:

-      Groot bed
-      Kledingkast(en)
-      Buffetkast
-      Eettafel
-      Bankstel / fauteuil
-      Andere kasten en tafels

Tip 2: Durf weg te doen

Het is vaak lastig om afscheid te nemen van spullen die je dierbaar zijn. Maar je kunt echt niet alles meenemen. Het kan helpen om spullen weg te doen als je weet dat ze naar een goed doel gaan. Te grote spullen zoals meubels kun je ook proberen te verkopen. Durf je spullen weg te doen

Tip 3: Verzamel categorieën

Verzamel categorieën spullen en bekijk ze grondig. Maak bijvoorbeeld eerst een stapel van alle kleren die je hebt, zowel voor de zomer als de winter. Vraag je bij elk item af of je het echt gaat gebruiken. Denk je van niet? Dan kan het weg. Dat geldt ook voor categorieën als ‘boeken’, ‘pannen’, ‘speelgoed’ en ‘servies’. Wees hier streng in en zorg dat er per categorie heel wat weggedaan wordt, want in je nieuwe woning heb je veel minder plaats.

Tip 4: Ga samen door je spullen

Het liefst heb je hulp van iemand anders. Iemand die je vertrouwd, maar die je ook helpt om streng te zijn. Iemand die kan dienen als klankbord en die je advies kan geven. Dat kan een goede vriend zijn, of een familielid. Heb je echt moeite met dingen wegdoen? Dan kan een gespecialiseerd iemand je beter helpen. Die kan zich echt in je inleven en helpt je met moeilijke beslissingen.

Tip 5: Bewaar emotionele items voor het laatst

Het weggooien van spullen is moeilijk. Je moet er telkens afscheid van nemen. Voor praktische zaken is dat waarschijnlijk nog niet eens een ramp. Maar hoe zit dat met spullen met emotionele waarde? Die bewaar je voor het laatst. Dit is namelijk ook de moeilijkste categorie. Je werkt je dus eerst met frisse moed door de praktische zaken heen. Ben je toe aan spullen met emotionele waarde? Vraag je dan dit af:

-      Hoe vaak kijk ik ernaar?
-      Kan het ergens anders staan (bijvoorbeeld bij je kinderen)?
-      Heeft het ook waarde voor anderen?
-      Kan ik het netjes verwerken in mijn interieur?

Als je deze vragen hebt gesteld, zul je al een aantal spullen weg kunnen doen. Probeer te zorgen dat je niet meer dan twee of drie dozen hebt met spullen met emotionele waarde, afgezien van spullen die je nog echt gebruikt.

Van groot naar klein gaan wonen is een hele opgave. Misschien heb je wel allerlei spullen die je niet weg wilt doen. Zit je in een emotionele achtbaan, bijvoorbeeld vanwege een scheiding? Of heb je erg veel haast omdat je snel je huis uit moet? Dan is het beter om de spullen tijdelijk in een opslagruimte van boxss.nl te plaatsen. Je hebt dan de tijd om je leven weer op de rit te krijgen. Daarna kun je dan de spullen rustig uitzoeken, zonder de kans dat je in een emotionele bui van alles weggooit wat je later zult missen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist