Onderzoek wijst uit

Nederlander droomt van nieuwbouwhuis

Ondanks de crisis dromen Nederlanders massaal van een nieuwbouwhuis. Ruim 63 procent geeft de voorkeur aan een huis dat speciaal voor hen gebouwd wordt. Ongeveer 28 procent van de ondervraagden is ook van plan deze droom in 2010 te gaan verwezenlijken. Dit blijkt uit onderzoek van cascobouw.nl.

 

Naar eigen smaak en idee inrichten van het huis, keuken en badkamer ziet de Nederlander als het grote voordeel. Daarnaast ligt de prijs van een nieuwbouwhuis vaak wat lager ten opzichte van bestaande bouw omdat er geen kosten koper gerekend worden.

Dure onbekendheid
Hoewel de Nederlanders dus wel een duidelijke voorkeur hebben voor nieuwbouw, blijkt men niet op de hoogte van de mogelijkheden voor een betaalbaar nieuwbouwhuis. Bijna tweederde van de ondervraagden is onbekend met het begrip casco bouwen en denkt dat het huis van A tot Z door een aannemer gebouwd moet worden. Het onderzoek van cascobouw.nl laat zien dat een grote meerderheid van de consumenten het bij dromen laat.

Kostenbesparing
Het casco bouwen van een huis betekent dat de aannemer alleen de ruwbouw verzorgt. De woning wordt dan wind- en waterdicht opgeleverd. Deze vorm van nieuwbouw levert een grote kostenbesparing op. De heer Olbertz uit Apeldoorn bouwt zelf zijn huis af: "Casco bouw geeft mij meer gelegenheid om het huis echt mijn thuis te maken. Alles ligt niet vooraf vast, zodat je eigen ideeën kwijt kunt in de afwerking en zelf het huis afbouwt."

Elitair beeld
Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van cascobouw.nl, onderdeel van SelektHuis. Directeur Ron Brons: "Wij horen al jarenlang geluiden in de markt dat zelf bouwen elitair zou zijn, maar dat beeld is onjuist. Dit onderzoek laat zien dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de alternatieven die een nieuwbouwhuis voor iedereen binnen handbereik brengen. Juist in deze economisch lastige tijden is het casco bouwen van een huis een goed en betaalbaar alternatief."

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist