onderzoek Nationale Hypotheekbond

340 miljoen euro teveel hypotheekrente

Nederlandse huizenbezitters betalen in hun lopende rentevastperiode, zonder dat ze het weten, ruim 340 miljoen euro teveel. Dit blijkt uit onderzoek van de Nationale Hypotheekbond onder ruim 125.000 hypotheekbezitters. De zogenaamde ‘snurkers' kunnen gemiddeld € 516,- per jaar besparen als zij hun hypotheekvoorwaarden en de waardestijging van hun woning beter in de gaten houden. De bond wil via haar signaalfunctie transparantie bieden om hypotheekbezitters te behoeden voor onnodig hoge maandlasten.


Ruim 40% van de hypotheekbezitters in Nederland heeft een tophypotheek, dit betekent dat de hypotheek bij aanvang hoger was dan de executiewaarde van het huis. Een tophypotheek heeft een hogere rente (ook wel topopslag genoemd). Bijna de helft van de banken staat toe dat als de woningwaarde stijgt men in aanmerking komt voor een lagere rente en dus voor lagere maandlasten. De Nationale Hypotheekbond is de eerste organisatie die dit inzichtelijk heeft weten te maken en de consument helpt te besparen op de hypotheeklast. De bond heeft een signaalfunctie en streeft naar volledige transparantie in de hypotheekmarkt. De bond scant hiervoor dagelijks alle (rente)tarieven en voorwaarden van 37 aanbieders.

Robin Booij, directeur van de Nationale Hypotheekbond: "Teveel betalende hypotheekbezitters worden onder banken liefkozend ‘snurkers' genoemd. Onze berekeningen laten zien dat de hypotheeklast van deze snurkers gemiddeld € 516,- per jaar lager kunnen uitvallen. Het mooie is dat je het vaak binnen een uur kan regelen, je behoudt je huidige hypotheek en de rentevastperiode, je gaat alleen per direct minder betalen." Consumenten kunnen op de website van de Hypotheekbond binnen 5 minuten controleren of zij in aanmerking komen voor deze korting. Consumenten die hun hypotheek hebben aangemeld bij de Nationale Hypotheekbond krijgen automatisch bericht wanneer ze onnodig teveel betalen.

Over de Nationale Hypotheekbond
De Nationale Hypotheekbond is een organisatie waarbij de transparantie, de laagste maandlasten voor nieuwe en bestaande hypotheken en bescherming van de consument centraal staan. De enige bron van inkomsten zijn abonnees waarmee het hypotheekadvies (als enige) volledig onafhankelijk is. De Nationale Hypotheekbond is daarmee de ‘vinger aan de pols' van de hypotheekmarkt. De leden bestaan uit starters op de hypotheekmarkt, hypotheekbezitters en hypotheekadviseurs.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist