NVM Makelaar

Hulp bij verkoop woning

-NVM-makelaar biedt toegevoegde waarde bij verkoop woning

Zelf uw woning verkopen lijkt eenvoudig en voordelig. Even een tekstje maken en met uw eigen camera een paar foto's schieten voor op internet, bijvoorbeeld op Marktplaats.nl. Op funda.nl, via de site van het Kadaster en buren oriënteren wat de vraagprijs zou kunnen zijn. Vervolgens een paar geïnteresseerde kopers ontvangen en een rondleiding door de woning geven, onderhandelen en de verkoop is binnen de kortste keren gesloten.

Maar zo eenvoudig is het toch niet. Zeker niet nu er heel veel woningen te koop staan in allerlei prijsklassen en de consument de keuze heeft uit minstens 8 tot 10 woningen in de prijsklasse die hij kan en wil betalen. Hoe springt uw woning er uit, zodat u én de juiste belangstellenden voor uw woning trekt én een koper vindt, die uw woning als zijn droomhuis beschouwt en bereid is de reële marktwaarde te betalen?
Als u slim bent schakelt u een NVM-makelaar in. Deze heeft veel ervaring met de verkoop van woningen. Tevens beschikt hij over een gedegen vakkennis, die hij regelmatig op peil houdt en hij beschikt over een groot inzicht in de (regionale) markt. Hij zal u met raad en daad terzijde staan, zodat u binnen een redelijke termijn de volgende stap in uw wooncarrière kunt maken.

Natuurlijk kunt u aankloppen bij een NVM-makelaar voor een deeldienst, bijvoorbeeld in overleg een vraagprijs vaststellen. Want dat is geen sinecure. De NVM-makelaar weet door zijn inzicht dat de vraagprijs in de huidige markt niet te hoog maar ook niet te laag moet zijn. De rest zou u zelf kunnen doen of alleen online ondersteuning van de makelaar vragen. Niets mis mee natuurlijk als u sterk in uw schoenen staat, marketingteksten kan opstellen en gewend bent te onderhandelen met bijvoorbeeld drukkers en uitgevers. En dan hebben we het nog niet over onderhandelen met de kandidaat-koper. Maar menig consument is daar helemaal niet in thuis, dus of het verstandig is de rest zelf te doen, is de vraag.
Want hoe zit het met de bouwkundige staat van uw woning? Is die goed of kunt u wellicht beter wat investeringen doen om de verkoopprijs niet nadelig te laten beïnvloeden? Dan gaat het natuurlijk niet om een complete verbouwing van bijvoorbeeld badkamer of keuken. Uw NVM-makelaar zal u zeker wijzen op dingen om het risico te voorkomen dat u achteraf door de koper op gebreken wordt aangesproken.
Een uitgekiend publicitetsplan met bijvoorbeeld een mooie brochure en een videopresentatie is natuurlijk ook veel beter dan alleen tekstjes en een fotootje in de lokale krant. Vanzelfsprekend meldt de NVM-makelaar de woning direct aan bij de NVM-database, die aangesloten is op het NVM-netwerk. Hierdoor worden automatische alle NVM-makelaars op de hoogte gesteld van uw aanbod, wat garantie biedt voor het bereiken van een optimale kring van belangstellenden.

Natuurlijk kunt u de bezichtigingen en onderhandelingen zelf doen. Maar houdt u er dan rekening mee dat u als eigenaar geneigd bent (te) emotioneel te reageren. Het hoofd koel houden is geboden ook als een belangstellende bij de bezichtiging negatief reageert in de veronderstelling dat hij zodoende de prijs naar beneden kan krijgen. Echter, u kunt beter de onderhandelingen toevertrouwen aan een NVM-makelaar. Hij is rationeel en weet uit ervaring wat uw woning minimaal moet opbrengen maar dus ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Hij voorkomt tevens, als er meerdere bieders zijn, dat u (kostbare) fouten maakt.

Verder kan de NVM-makelaar u veel werk uit handen nemen in het vervolgproces. Bijvoorbeeld een koopovereenkomst opstellen. Daarbij wordt rekening gehouden met de wettelijke verplichting van de drie-dagen-bedenktijd en ontbindende voorwaarden, zoals het niet rond krijgen van de financiering door de koper. Verder regelt de NVM-makelaar in overleg met u het transport van de woning via de notaris. Hij controleert daarbij of alle gegevens kloppen. Tevens zorgt hij ervoor dat, mocht de koper de woning voor definitieve ondertekening van de transportakte de woning nog willen inspecteren, dit kan gebeuren en alles in orde wordt bevonden.

Als u niet echt verstand van vastgoed verkopen heeft, is het dus aan te bevelen een professional in de arm te nemen en zeker niet alles zelf te doen. Met een NVM-makelaar komt u gegarandeerd tot een zo optimaal mogelijk resultaat. U kunt vervolgens met een goed gevoel overstappen naar uw nieuwe woning.

Weet ook dat de verkopende NVM-makelaar alleen úw belangen behartigt. U spreekt duidelijk samen af of u een fullservicepakket afneemt of alleen specifieke (deel)diensten en welke vergoeding daar tegenover staat. De NVM-makelaar geeft u tevens gedetailleerd uitleg en beantwoordt daar waar nodig aanvullende vragen. Hij informeert u tevens over uw rechten en plichten. Zo voorkomt hij bovendien dat u achteraf voor verrassingen komt te staan.

Kijk voor een deskundige en betrouwbare NVM-makelaar bij uw in de buurt op www.nvm.nl bij de rubriek ‘Vind uw NVM-makelaar'.

De rol van de NVM-makelaar bij het verkoopproces
• Behartigen van de belangen van de verkoper
• Inspectie van de woning
• Controle van de marktprijzen in de omgeving
• Advies over een realistische vraagprijs
• Plaatsing van de woning in de uitgebreide NVM-database
• Opstellen van een uitgekiend publiciteitsplan
• Plaatsing in diverse (regionale) kranten, op funda.nl en mogelijk andere internetsites in overleg
• Coördineren en begeleiden van de bezichtigingen
• Voeren van de onderhandelingen over de verkoop
• Verstrekken van informatie over uw rechten en plichten evenals wetgeving
• Opstellen dan wel controleren van de koopovereenkomst
• Organiseren van het passeren van de transportakte via de notaris
• Controleren van de leveringsakte en de nota van afrekening

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Huis verkopen en/of aankopen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist