Nieuwe woning kopen

waar moet je rekening mee houden?

Ben je van plan om je huidige woning te gaan verlaten en een nieuw huis te kopen? Dat is natuurlijk een flinke stap: er komen dan ook zeker wat zaken bij kijken. Het is fijn om de verhuizing zo goed mogelijk aan te pakken, met een grondige voorbereiding. In dit artikel lees je waar je allemaal rekening mee kunt houden.

Huidige woning verkopen

Als je momenteel een koopwoning hebt, is het zaak om je huis te verkopen. Er zijn veel locaties in het land waar dit qua tijdspanne niet lang zal duren. Denk aan de Randstad, met de drukte op de woningmarkt. Bedenk je echter wel dat er alsnog veel aandacht gaat zitten in de verkoop. Het is zaak om uit te zoeken hoe je je huis wilt verkopen. Schakel je een makelaar in, of wil je juist je huis verkopen zonder makelaar? Ga na waar je voorkeur naar uitgaat. Je moet ook vaker rekening houden met bezichtigingen. Zeker als je je woning aan een particulier verkoopt, kunnen er veel vragen zijn. Je kunt je pand verkopen sneller en eenvoudiger aanpakken via een specialist in de vastgoedmarkt. Zo ben je op korte termijn van je huidige woning af: handig als er haast bij is.

Nieuw droomhuis zoeken

Waar je het ene huis verkoopt, wil je het andere huis kopen. Ga op zoek naar je droomhuis! Het moet natuurlijk wel binnen de mogelijkheden liggen, qua financiën bijvoorbeeld. Verder zijn er uiteenlopende factoren om rekening mee te houden. Waar wil je dat de nieuwe woning staat? Misschien blijf je in dezelfde buurt wonen, of ga je juist naar een geheel andere plaats toe. Hoe ziet het type woning eruit? Van een jaren 30 woning tot een modern appartement, om maar wat te noemen. En wil je een kluswoning of juist een huis waar je maar weinig aan hoeft te doen? Ga het liefst met zo specifiek mogelijke wensen op zoek naar je nieuwe huis – zo vergroot je de kans op het vinden van een ideale nieuwe woning.

Tijd nemen voor een verbouwing

Als je een kluswoning koopt, is dit punt absoluut belangrijk: neem voldoende tijd voor de verbouwing. Ook als je naar een woning verhuist waar je maar weinig aan hoeft te veranderen, is er vaak toch wel het een en ander te doen wat betreft het klussen. Bedenk of je dit wilt doen terwijl je nog in je oude woning woont, of dat je pas gaat verbouwen als je al bent verhuisd. Dit kun je bijvoorbeeld bepalen op basis van de intensiteit van de verbouwing. Eén ding is zeker: als je de tijd neemt voor de verbouwing, kan het tot in detail netjes worden uitgevoerd. Dat draagt eraan bij dat je optimaal kunt gaan genieten van je nieuwe huis!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist