Nieuw boek

Huis kopen voor dummies


Een emotionele achtbaan

 

Dingen kopen hoort bij het dagelijks leven. Boodschappen bij de supermarkt, een biertje in je stamkroeg, nieuwe schoenen… Min of meer gedachteloos reken je dat soort zaken af. De aankoop van een huis kun je echter niet aan dergelijk toeval overlaten. Als je er te weinig tijd en aandacht aan besteedt, loop je het risico dat je vastzit aan een huis waar je je niet thuis voelt of waar je te veel voor hebt betaald.

 

Jaarlijks worden er in Nederland zo’n 150.000 woningen verkocht. En ondanks de stijgende rente en de vaak torenhoge prijzen, besluiten steeds

meer mensen een huis te kopen. En voor velen is het een emotionele achtbaan!


Als je eenmaal het plan hebt opgevat om een huis te kopen komen er heel veel dingen op je af. Hoe ga je te werk? Waar moet je op letten? Wat kun je betalen? Is een makelaar echt nodig? En welke hypotheek is voor jou het meest geschikt? Allemaal belangrijke vragen bij een belangrijke beslissing.

In het nieuwe boek Een huis kopen voor Dummies staat alles wat je wilt en moét weten overzichtelijk uitgelegd, zodat je je een hoop ellende en zeker ook geld kunt besparen. Naast de antwoorden op bovenstaande vragen kun je alles lezen over bijvoorbeeld over de overdracht, de juiste notaris, hoe je een goede aannemer vindt, verzekeringen, belastingen en nog heel veel meer. Ook bevat het boek voorbeelden van modelkoop- en verbouwingsovereenkomsten en uiteraard ontbreekt het bij de Voor Dummies bekende ‘Deel der tientallen’ met onder andere tien (oké negen) belangrijke financiële tips voor kersverse huiseigenaren niet:

-          Houd je uitgaven in de gaten

-          Betaal, en betaal op tijd

-          Werk aan een financiële buffer

-          Overweeg het nut van een woonbeschermer voor je je vastlegt

-          Wel of niet versneld aflossen

-          Zorg dat je weet hoe de bijleenregeling werkt

-          Maak bezwaar tegen de WOZ-taxatie

-          Sluit over als de rente daalt

-          Vergeet niet te genieten!

Over de auteur
Auteur Anna Roelofsz is freelance tekstschrijver en journalist. Ze werkt daarnaast als redacteur bij de Vereniging Eigen Huis.

Kijk voor meer informatie op: www.dummies.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist