Makelaarsland verkoopt meer woningen

Huizenmarkt trekt weer aan

Eindelijk eens een positief bericht over de woningmarkt in de lawine van slecht weer verhalen. Bij Makelaarsland, het grootste makelaarskantoor van Nederland, is de rust van december en januari voorbij. Volgens directeur Jeroen Stoop is het nog zeker niet zoals het vroeger was, maar hebben zijn vastgoedadviseurs het heel druk. Illustratief wijst hij op de verkoopcijfers van zijn organisatie. In de eerste 19 dagen van februari verkocht Makelaarsland evenveel als in heel januari: 104 huizen!

Jeroen Stoop is een realistisch man. “Eén zwaluw maakt nog geen zomer”, stelt hij. “Maar de drukte die wij nu op de verkoopvloer ervaren, is zeer bemoedigend. Wij hebben de organisatie in november afgeslankt en moeten nu alle zeilen bijzetten om onze klanten snel en goed te servicen. We draaien overuren, maar daar zijn we erg blij mee”.

Hogere prijssegment

Nadere analyse leert dat het aantal verkochte woningen in december en januari zich op een dieptepunt bevond. In februari wordt er veel beter verkocht. “Als dit zo doorgaat, verdubbelen we ons verkooptempo binnenkort”, stelt makelaar Erik de Bree, de man die bij Makelaarsland het team van onderhandelaars aanvoert.

“Het is wel zo dat er nog steeds veel beter wordt verkocht in de lage prijsklasse. Maar dat is ook goed, want zo komt de doorstroming weer op gang”, vervolgt De Bree. “Inmiddels hebben wij ook mooie voorbeelden van successen in het hogere prijssegment. Zo verkochten we onlangs in Amsterdam een mooi appartement voor € 440.000,- kk, terwijl de vraagprijs slechts € 20.000,- daarboven lag. Toch is het niet allemaal Amsterdam wat de klok slaat. Mijn collega verkocht op het platteland van Groningen binnen een maand een vrijstaande woning voor € 13.000,- onder de vraagprijs. En die was toch bijna 4 ton, dat is best hoog voor die regio!”

Doorstroming

Wat volgens de heren van Makelaarsland opvalt, is dat veel van deze woningen rond de taxatiewaarde worden verkocht. Kortom, er is geen sprake van een enorme teruggang in prijs. Jeroen Stoop nuanceert dat beeld: “Onthoud dat er ook veel woningen niet eens bezichtigingen krijgen. Die zijn blijkbaar minder populair. De eigenaren moeten er voor zorgen dat hun woning aantrekkelijker wordt. Dit kan door prijs en/of presentatie. Het is echter niet nodig om de prijs te dumpen, want het op gang komen van de doorstroming hangt in de lucht.”

Betaalbaarheid

Willem Oudijk, manager Productmanagement Hypotheken bij de Rabobank, verwacht dat de betaalbaarheid van Nederlandse koopwoningen in 2009 verbetert. Vooral de prijsontwikkeling en de lagere korte termijn hypotheekrentetarieven dragen hieraan bij. De Rabobank is graag bereid een hypotheek te verstrekken toegesneden op de individuele behoeften van de klant.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist