Makelaarsland

Verkoop 10.000ste huis in crisis

De familie Van den Bosch staat te stralen met een glas champagne in de handen. Zojuist hebben zij hun prachtige huis verkocht, een huis met een feestmuts. Het bleek namelijk het 10.000ste huis te zijn dat Makelaarsland in haar 4 jaar jonge bestaan verkocht. Directeur Jeroen Stoop was persoonlijk naar Castricum afgereisd om het feest met de verkopers te vieren. “Er mag wel eens wat meer aandacht voor daadwerkelijke verkopen komen in plaats van alle heisa over het deel van de transacties dat wordt uitgesteld,” meldt hij strijdbaar.

 


Opvallend is dat in deze moeizame tijd op de huizenmarkt het concept van Makelaarsland goed blijft werken. “Nog steeds verkopen wij beduidend sneller en tegen een hogere prijs dan de gemiddelde NVM-makelaar. Door uitgekiende automatisering gecombineerd met deskundige klantbehandelaars en onderhandelaars hebben wij een soort ‘verkoopmachine’ gecreëerd. Dit jaar verkochten wij al weer meer dan 500 woningen”, laat Stoop weten.

Upswing

Natuurlijk verkocht Makelaarsland vorig jaar in dezelfde tijd beduidend meer woningen, maar volgens Stoop is de upswing al weer in zicht. “Wat je merkt is dat er vooral in het goedkopere segment veel transacties tot stand komen. Een deel van deze verkopers stroomt door naar een duurdere woning. Dus langzaam komen er ook meer transacties in het middensegment tot stand. Als dat echt gaat werken, dan krijgt ook het duurdere segment weer aansluiting met de markt.

Nieuwbouw blijft probleem

Toch maakt Stoop zich ook zorgen. Met name de hoogte van de rente met een “rentevast” periode van 5 of 10 jaar  is een doorn in zijn oog. Hij stelt: “Als de rente een stuk lager wordt zal de markt snel aangejaagd worden. Nieuwbouw zal echter een probleem blijven. Kopers moeten wel weer erg veel vertrouwen hebben in de woningmarkt voordat ze eerst gaan kopen en pas veel later hun huidige woning gaan verkopen. Bij bestaande bouw gebeurt dat zelden meer. De projectontwikkelaars zullen nieuwe wegen moeten bedenken om kopers over de streep te trekken.”

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist