Makelaarsland

Sprout Challenger Jury Award 2008

Onlangs ontving Jeroen Stoop uit handen van Annemarie van Gaal de felbegeerde Sprout Challenger Jury Award 2008 tijdens de Sprout Challenger Day. De award is een prijs voor ondernemers met innovatievermogen, lef en visie. Stoop mag zich de grootste uitdager van Nederland noemen. Met zijn bedrijf Makelaarsland zette hij de Nederlandse makelaarswereld op zijn kop. Van luis in de pels groeide de prijsvechter uit tot het grootste makelaarskantoor van Nederland. Daarmee daagt hij de gevestigde orde uit, in het bijzonder de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

  

Een deskundige jury van rasondernemers stelde uit een lijst van honderden kandidaten een top tien samen. Criteria waarop bedrijven geselecteerd werden: jonger dan 6 jaar, zeer uitdagend ten opzichte van de concurrentie, buitengewoon innovatief en positief agressief. Uit de tien kandidaten werden uiteindelijk drie serieuze kanshebbers gedestilleerd: Olivier Chevalier van Cosmic Navigation, Jeroen Stoop van Makelaarsland en Geert Kolthof van Service2Media. Na een pittige eindstrijd, ging Stoop er met de hoofdprijs vandoor.

Makelaarsland blijft NVM uitdagen

Makelaarsland won in 2006 al de Challenger Publieksprijs. Dit jaar besliste ook een vakkundige jury dat Stoop het schoolvoorbeeld is van een ondernemer die kansen pakt waar anderen ze laten liggen. In 2005 dacht de NVM nog dat Makelaarsland een eendagsvlieg zou zijn. Huizenverkopers willen toch niet zelf de bezichtigingen regelen, ook al zijn de tarieven laag? Dat bleek een misvatting, huizenverkopers kiezen massaal voor de lage kosten, goede dienstverlening en vinden het leuk zelf kopers rond te leiden. Makelaarsland heeft de makelaarswereld volledig op zijn kop gezet. De NVM heeft van alles geprobeerd om de guerrilla onder de NVM-makelaars in het nauw te drijven. Dat is niet gelukt.

De volgende uitdaging wacht
Stoop: “De Challenger Publieksprijs in 2006 was natuurlijk al een mooie beloning voor de eerste 1,5 jaar hard weken. Deze Challenger Jury Award zie ik als erkenning van doorgewinterde professionals en dat maakt het helemaal compleet.” Lachend vervolgt de flamboyante Stoop: “We gaan nu niet achterover leunen, de makelaardij hebben we op zijn kop gezet maar er is nog genoeg te doen. Wat dacht je van de verhuurbemiddeling? Dat is ook een grote geldklopperij, daar gaan we binnenkort wat aan doen.”

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist