Je huis snel te verkopen

vijf goede tips

Het kan voorkomen dat je al een toekomstig huis op het oog hebt voordat je eigen huis is verkocht. Of je hebt een baan in een andere stad aangeboden gekregen en de woon-werkafstand breekt je op. In deze gevallen wil je de huidige woning het liefst zo snel mogelijk verkopen. In dit artikel bespreken we vijf tips die je helpen je huis snel te verkopen.

Huis snel verkopen

Wanneer je besloten hebt om je huis te verkopen heb je vaak al nagedacht over het volgende woon-hoofdstuk. De verkoop van je huis gaat echter met een flink aantal zaken gepaard. Schakel je een makelaar in of doe je de verkoop van de woning zelf? Kan ik zelf iets doen om de periode dat de woning te koop staat te verkorten? En hoe slaag ik erin om de hoogste prijs te krijgen voor mijn woning?

We geven hieronder enkele tips die nuttig zijn om de woning snel te verkopen.

Tip 1) zorg voor goede fotografie; vaak zien mensen de foto’s als eerste, waarna men de advertentie tekst gaat lezen. Naast dat de foto’s realistisch zijn wil je een eerste gevoel uit de foto’s halen en zien hoe ruim de woning is. Welk sfeer straalt het uit en is de afwerking in orde. Je huis snel verkopen? Je doet er goed aan om een professioneel fotograaf in te schakelen.

Tip 2) opruimen en schoonmaken. Zorg dat het huis niet alleen opgeruimd is, maar ook schoon. Dan bedoelen we niet je wekelijkse rondje door het huis. Niemand zit te wachten op een vies onopgeruimd huis. Haal eens een doek over de raamkozijnen van binnen en haal de schimmel uit de badkamer weg. Schimmel maakt geen goede indruk voor de rest van het huis wanneer je graag snel verkoopt. Kortom, maak goed schoon en laat het fris ruiken. Desnoods huur je een schoonmaakster in. Een goede schoonmaakster betaalt zich zeker terug.

Tip 3) Dweil niet dezelfde dag. Vaak ruikt een dweil een beetje muffig. Wanneer je een dag van tevoren hebt gedweild, dan ruikt het gewoon weer fris in plaats van naar die muffe vloer.

Tip 4) Wees selectief in wat je laat zien. Wanneer je huis snel wilt verkopen doe je er goed aan om te bepalen wat je de kijker (en potentiele koper) wil laten zien. Loop eens goed door je huis. Denk aan tandenborstels, shampooflesjes, jassen in de gang en borstels. Mensen hebben niet het idee dat ze door hun eigen (toekomstige) huis lopen. Wat je echter moet voorkomen is dat het huis te leeg is. Teveel opruimen is niet goed; het moet wel sfeer uitstralen.

Tip 5) Bekijk de voorwaarden van de makelaar. Kijk naar de aanbieder die de woning bij het publiek onder de aandacht gaat brengen. Ook is het tegenwoordig mogelijk om je woning snel te verkopen zonder makelaar of enige kosten vooraf. Een partij als Woningbieder doet een bod zodat je met zekerheid de woning snel verkoopt. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist