Is een woonverzekering noodzakelijk

voor huiseigenaren?

Heb je als huiseigenaar eigenlijk een woonverzekering nodig? Het is een vraag die veel mensen zichzelf stellen. En dit is niet voor niets. Deze verzekering staat namelijk niet op de lijst als je op zoek bent naar verplichte verzekeringen in het land. Toch is het aan te raden om eens in verzekeringen te duiken die in eerste instantie niet verplicht zijn. Het kan jou op termijn namelijk veel geld besparen. Maar waarom is deze verzekering voor jouw woning dan noodzakelijk? Of is het juist niet nodig om deze af te sluiten? 

Schade kan altijd voorkomen 
Als eigenaar van jouw eerste of misschien al wel tweede huis kan je denken dat jou niets overkomt. De kans dat er een brand uitbreekt, iemand jouw huis binnendringt of dat er een leiding klapt, lijkt immers erg klein. Toch kan er zomaar iets gebeuren waardoor je veel schade krijgt aan jouw huis en bezittingen. Denk aan een lekkage, waarbij jouw mooie parketvloer beschadigt. Of een kind in de wijk die een bal door jouw raam heen trapt. Allemaal zaken waarbij je de verzekering om hulp kan vragen, maar ook zaken waar veel kosten mee gemoeid gaan. De verzekering kan dan jouw reddende engel zijn. Je kan hiervoor in eerste instantie naar een opstalverzekering kijken. Deze verzekering mag dan volgens de wet niet verplicht zijn, maar wordt door veel hypotheekverstrekkers wel verplicht gemaakt tijdens het aangaan van de hypotheek.

Onverwachte gebeurtenissen en de schade aan eigendommen
Bij een opstalverzekering ben je gedekt voor schade aan de structuur van jouw huis in het geval van brand, storm, inbraak en wateroverlast. Alles wat te maken heeft met de structuur van de woning en wat er permanent aan vast zit. Jouw eigendommen binnenshuis zijn niet verzekerd, dus daar moet je wel rekening mee houden tijdens een ramp. Een andere verzekering is de inboedelverzekering. Deze dekt de spullen in je huis, zoals apparaten, meubels en persoonlijke bezittingen. Jouw tv, vintage meubelstukken en een enorme verzameling aan CD’s en vinylplaten kunnen hiermee bijvoorbeeld beschermd blijven. Mocht er iets onverwachts gebeuren, dan wil je immers niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Als er een storm over jouw huis raast en er een flinke lekkage ontstaat, kunnen jouw bezittingen erg beschadigen. Juist dan is het fijn om te weten dat de verzekeraar de kosten voor vervanging of reparatie dekt. 

Voor een vast laag maandelijks bedrag
Je betaalt voor de verzekeringen slechts een klein bedrag per maand. Vanaf het moment dat je begint met betalen, kan je vaak al de eerste schadeclaims indienen. Let er hierbij wel op dat je polisvoorwaarden hebt doorgenomen. Zo weet je of iets wel of niet gedekt wordt en hoeveel geld je ongeveer terug kan krijgen van de verzekeringsmaatschappij. De financiële rampspoed die je kan krijgen met de beschadigingen hoeft niet meer voor te komen en je beschermt jezelf dus als het ware tegen grotere problemen in de toekomst. Al jouw bezittingen blijven beschermd en schade hoeft geen financiële problemen op te leveren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist