Inboedelverzekering afsluiten?

Hier moet je op letten

Het is belangrijk om je goed te verzekeren als je op jezelf woont. Daarom raden wij iedereen aan een inboedelverzekering af te sluiten. Ondanks dat deze verzekering niet verplicht is, sluiten de meeste mensen deze verzekering toch af. Dit komt doordat je hiermee verzekerd bent voor schade door brand, water, diefstal of storm. De kosten voor het herstellen van deze schade worden in dat geval vergoed. Reden genoeg om een inboedelverzekering af te sluiten als je het ons vraagt. Doe dit nooit bij de eerste de beste verzekeraar, want niet iedere inboedelverzekering is hetzelfde. Om te voorkomen dat je de verkeerde keuze maakt, vertellen wij je hier waar je op moet letten bij het afsluiten van deze verzekering.

Wat valt er allemaal binnen de dekking?
Sluit nooit een inboedelverzekering af zonder naar de dekking te kijken. Helaas zijn er genoeg mensen die niet naar de dekking kijken. Zij denken dat iedere inboedelverzekering hetzelfde is, maar dat is niet het geval. Sterker nog, deze verzekeringen kunnen per verzekeraar sterk verschillen. Zo is de dekking bij de ene verzekeraar bijvoorbeeld een stuk uitgebreider dan bij de andere. Kijk daarom goed wat er wel en niet gedekt wordt voordat je een inboedelverzekering afsluit. Het is immers van belang dat je goed verzekerd bent. Zodoende voorkom je dat je in een later stadium voor verrassingen komt te staan.

Bij de meeste verzekeraars kun je bij het afsluiten van een inboedelverzekering uit verschillende dekkingen kiezen. Dit is bij Interpolis ook het geval. Deze verzekeraar biedt Inboedel Uitgebreid aan, maar je kunt ook kiezen voor Inboedel All-Risk. Bij eerstgenoemde dekking ben je verzekerd voor schade door brand, inbraak en diefstal en schade aan veranderingen van een huurhuis. Bovendien is diefstal van laptops, tablets, sieraden en horloges tot een bepaald bedrag meeverzekerd. De allriskverzekering dekt dezelfde zaken, maar gaat nog een stapje verder. Zo ben je met deze dekking ook verzekerd voor schade door eigen schuld en schade aan geleende spullen van iemand anders.

Voorkom dat je onnodig veel betaalt
Het afsluiten van een verzekering brengt kosten met zich mee. Je draagt namelijk iedere maand premie af. Voor een inboedelverzekering is dit niet anders. Toch kan de premie voor deze verzekering per verzekeraar verschillen. Het prijsverschil kan veroorzaakt worden door de dekking. Kies je voor de allriskdekking in plaats van de standaarddekking? Dan ben je beter verzekerd. In dat geval valt de premie inboedelverzekering hoger uit dan bij de standaarddekking. 

Het prijsverschil kan daarnaast veroorzaakt worden door de verzekeraar die je kiest. Het is namelijk niet zo dat je overal dezelfde premie betaalt. De prijzen van verzekeraars kunnen zelfs behoorlijk van elkaar verschillen. Sluit daarom nooit een inboedelverzekering af zonder dat je een vergelijking maakt. Door te vergelijken zie je in een oogopslag wat zo’n verzekering jou kost, waardoor je ongetwijfeld de beste en goedkoopste inboedelverzekering vindt.

Verwar een inboedelverzekering niet met een opstalverzekering
Net als een inboedelverzekering dekt een opstalverzekering ook schade door brand, inbraak of storm. Daarom denk je mogelijk dat het hier om eenzelfde soort verzekering gaat. Toch is dit niet het geval. Maar wat is een opstalverzekering dan precies? Deze verzekering dekt alleen schade aan het huis zelf en spullen die hieraan vastzitten. Schade aan een schuur of tuin vallen bijvoorbeeld binnen de dekking van deze verzekering. Ook schade aan glas en zonnepanelen wordt vergoed. Als je enkel een inboedelverzekering afsluit, keert een verzekeraar in dergelijke situaties geen geld uit. Sluit daarom altijd zowel een opstal- als inboedelverzekering af. Zodoende weet je namelijk zeker dat je goed verzekerd bent.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist