Ik ben ZZP’er

Kan ik een hypotheek krijgen?

Steeds meer mensen kiezen voor een bestaan als ZZP’er. Een bestaan als ondernemer biedt vele voordelen, maar er zijn ook een aantal; zaken waar je rekening mee dient te houden. Zo is het minder gemakkelijk om een hypotheek te krijgen.

Het is een gegeven dat een vaste arbeidsovereenkomst niet meer de zelfde zekerheid biedt als jaren geleden. Toch is een hypotheek voor ZZP ’ers mogelijk als je kan laten zien dat je op een gezonde manier onderneemt. Hoe langer je onderneemt, hoe groter de kans is dat je een hypotheek krijgt. Je zult echter wel goede cijfers moeten overleggen om aan te tonen dat je bedrijf gezond is. Banken hebben verschillende manieren om je inkomen te bepalen. De gemiddelde nettowinst van de afgelopen drie jaren is het uitgangspunt. Meestal gebeurt dit op basis van een prognose door de accountant of de jaarcijfers.

Betekent dit dat je geen hypotheek kan krijgen als je korter dan drie jaar onderneemt? Dit is onder bepaalde voorwaarden zeker mogelijk. Ben je tussen de 1 en 2 jaar zelfstandig? Dan wordt
75% van je gemiddelde inkomen als basis genomen. Als je tussen de 2 en 3 jaar bezig bent, wordt dit 90%. Na 3 jaar ondernemen, wordt het inkomen voor de volledige 100% meegenomen.

Er zijn dus ook voor ZZP’ers mogelijkheden genoeg om een hypotheek te krijgen. Het is verstandig om je goed voor te laten lichten door een hypotheekverstrekker. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is. Dat onderneemt een stuk prettiger!

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist