Hypotheek vergelijken

hier moet u op letten

Bij het vergelijken van hypotheken springt de hypotheekrente het meest in het oog. Voor een echt voordelige hypotheek moet u ook de voorwaarden vergelijken.

Hypotheek vergelijken vaak online
De zoektocht naar een hypotheek begint tegenwoordig vaak online. Gespecialiseerde websites maken hypotheek vergelijken eenvoudig met handige rente-overzichten. De bank met de laagste rente staat bovenaan. Klikken en sluiten maar, zou je zeggen.

Kies ook voor passende voorwaarden
Wie op zoek is naar een voordelige hypotheek, moet naast de hypotheekrente, ook de voorwaarden vergelijken. Passende voorwaarden kunnen u geld besparen of onnodige kosten voorkomen. We noemen 5 voorwaarden om op te letten.

Wel of geen verhuisregeling?
Nederlanders zetten de lage hypotheekrente van dit moment graag lang vast. Kies dan voor een hypotheek met verhuisregeling in de voorwaarden. Met een verhuisregeling kunt u de hypotheekrente meenemen bij verhuizen.

Rentedaling gedurende de looptijd
Als gedurende de looptijd uw overwaarde groter wordt, komt u op een gegeven moment in aanmerking voor een lagere risicoklasse. Dit betekent bij veel banken dat de hypotheekrente omlaag kan. Kiezen voor een hypotheek met automatische rente-aanpassing kan u zo geld besparen.

Ook de toepassing van rentemiddeling, maakt het mogelijk om tijdens de rentevasteperiode de hypotheekrente te verlagen. Ook dit biedt niet elke bank aan.

Boetevrij aflossen
Hoe sneller u de hypotheek aflost, hoe lager uw maandlast. Lost u echter teveel af dan betaalt u een boete aan de bank. Kies dus voor een bank waarbij u kunt aflossen zoveel u wenst. Een hypotheek waarbij een groot deel boetevrij mag worden afgelost is tevens goedkoper om over te sluiten.

Geldigheid van de hypotheekofferte
Een hypotheekofferte is doorgaans 2 tot 4 maanden geldig. Vaak ik het mogelijk om, wanneer nodig, de hypotheekofferte te verlengen. Niet elke bank gaat hier even soepel mee om. Met een ‘laagste rente garantie’ bent u daarbij beschermd voor rentestijgingen tijdens het aanvraagproces.

Twijfelt u over welke hypotheek u moet kiezen? Raadpleeg dan altijd een hypotheekadviseur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist