Hypotheek oversluiten

interessant?

Er wordt vaak gesproken over het oversluiten van de hypotheek. Het lijkt daarmee alsof iedereen dit wel een keer gedaan moet hebben. Het is alleen de vraag of dit altijd en voor iedereen interessant is. Het is daarom zeker ook belangrijk om te bekijken wanneer je hier wel iets aan hebt en wanneer niet. Het is natuurlijk vooral zo dat een hypotheek oversluiten aantrekkelijk is wanneer het je een financieel voordeel kan opleveren. Wanneer je door oversluiten minder rente zal betalen dan nu het geval is, dan is het zeker de moeite waard om te bekijken wat je ermee kan. Op deze plek bekijken we dit.

Wat is het voordeel?

Het is belangrijk om het voordeel van de hypotheek oversluiten te zien. Het is in de eerste plaats natuurlijk zo dat je maandlasten er kleiner mee maakt. Door de lagere rente moet je nu eenmaal minder betalen. Wanneer je dit dus goed aanpakt, dan kan dat je al snel het nodige opleveren. Waardoor je het maandelijks net wat gemakkelijker krijgt om je andere lasten allemaal gewoon te voldoen. Het is wel belangrijk om dit in het juiste perspectief te zetten, want het is niet zo dat je dit voordeel dus ook altijd zal hebben. Er zijn wel belangrijke voorwaarden aan verbonden waar je op moet letten.

De kosten goed berekenen

De belangrijkste stap die je moet zetten als je kijkt naar het oversluiten van je hypotheek, is het bekijken van het kostenplaatje. Het oversluiten van een hypotheek gaat altijd gepaard met bepaalde kosten. Kosten waar je rekening mee moet houden zijn notariskosten en advieskosten. Maar bijvoorbeeld ook de hoogte van de taxatiekosten kan meespelen. Wanneer deze kosten flink oplopen, dan kan het zo zijn dat de verlaging van de rente die je bewerkstelligt niet voldoende is. Je bent dan nog altijd meer kwijt dan wanneer je gewoon je huidige hypotheek behoudt. Dit moet je dus wel goed voor ogen houden. Ook kan er een boete worden opgelegd die je moet meerekenen.

Snel kunnen terugverdienen

De hypotheek oversluiten is dus interessant wanneer je zelf met de extra kosten die je maakt toch voordeliger uit bent. Het is dan zaak om te bekijken of je de kosten snel kan terugverdienen. Bedenk je dat het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je hypotheek een stuk omlaaggaat. Binnen enkele jaren kan je dan dus de extra kosten en de boete al terugverdienen. Als je dit binnen een bepaalde termijn kan doen en daarna nog steeds kan besparen, dan ben je dus uiteindelijk beter af en is het een slimme keus om voor het oversluiten te gaan. Zo kan je bepalen wat aantrekkelijk is.

Andere zaken die mee kunnen spelen

Je moet niet alleen naar de kosten en het maandbedrag voor de hypotheek kijken. Er zijn namelijk allerlei zaken die een rol spelen. Zo kan er bijvoorbeeld ook een belastingvoordeel optreden. Het is echter niet zo dat dit altijd het geval is. Vaak wordt dit in berekeningen buiten beschouwing gelaten. In dat opzicht is het dus ook niet altijd even belangrijk om dit mee te wegen. Het kan wel de moeite waard zijn om dit even te bekijken. Zo kan je net wat gemakkelijker bepalen of je er goed aan doet om de hypotheek over te sluiten of toch niet.

Hulp van een specialist

Het is niet heel gemakkelijk om dit allemaal zelf uit te vinden. Het kan best aantrekkelijk zijn om daarom een specialist in hypotheek zoals Van Lanschot erbij te betrekken. Door met een hypotheekadviseur te spreken over de mogelijkheden, is het goed mogelijk dat je juist wel of toch juist niet de keuze maakt om voor het oversluiten van de hypotheek te gaan. Wanneer je een duidelijk beeld wilt hebben van alle kosten die je maakt, is het in ieder geval de moeite waard om iemand in te schakelen die hier ervaring mee heeft. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd zal zien. Zo wordt het gemakkelijker om de juiste keuze te maken voor jouw situatie en jouw hypotheek.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist