Hypotheek met studieschuld

onroerend goed belasting

Deze zaken controleert de bank als je een hypotheek aanvraagt
Heb je een voorlopig koopcontract getekend, dan zal je je vervolgens gaan richten op het aanvragen van je hypotheek. Doorgaans heb je 6 tot 8 weken de tijd om de hypotheek te regelen. Hierbij is het van belang om alle documenten juist aan te leveren, zodat je bank de aanvraag van jouw hypotheek op de juiste wijze kan beoordelen. De kans is anders groot dat de aankoop niet door zal gaan. De bank bekijkt onder andere of je een hypotheek met studieschuld wilt combineren, maar wat controleert de bank nog meer bij de aanvraag van een hypotheek? Wij hebben enkele belangrijke punten voor je op een rijtje gezet.

Je ID kaart/paspoort
Wanneer je een hypotheek aanvraagt, zal de bank je ID kaart en/of paspoort willen zien. Hierbij is het belangrijk dat alle hoeken van je ID-kaart zichtbaar zijn. Bekijk ook even of je ID-kaart nog geldig is of dat je nog een nieuwe ID-kaart nodig hebt. Mocht je met een partner de hypotheek aanvragen, dan moet er van jullie beiden een kopie van de ID-kaart of het paspoort worden verzonden naar de bank. Dit geldt voor zowel de voor- als achterkant hiervan.


Je recente salarisstrook
Het is ook van belang je recente salarisstrook aan de bank te laten zien. Doe dit ook met de salarisstrook van een eventuele partner. Het document dient duidelijk leesbaar te zijn door de bank. Ook moet hieruit blijken naar welk rekeningnummer het loon wordt overgemaakt.

Schuldenoverzicht
De bank wil ook graag weten of je schulden hebt. Wanneer je schulden hebt, zoals een telefoonabonnement, een private leasecontract of een studieschuld, kun je minder hypotheek krijgen. Deze schulden zijn bij het BKR geregistreerd en kan de hypotheekverstrekker inzien door een BKR toets uit te voeren. Je studieschuld staat niet bij het BKR geregistreerd. Deze dien je zelf op te geven.

Het taxatierapport
De bank zal ook het taxatierapport willen zien. Dit rapport mag niet ouder dan een half jaar zijn. Het is aan te raden niet zomaar een taxateur in te schakelen, daar het taxatierapport aan verschillende eisen dient te voldoen. Overleg dit dan ook eerst met jouw hypotheekadviseur.

Bewijs van spaargeld
Je zal ongeveer 6% van de koopsom, ook wel de kosten voor de koper, zelf betalen van je eigen geld. Het zal ook nog kunnen dat je wat spaargeld inlegt voor het verlagen van de hypotheek. De bank kan een bewijs van spaargeld vragen, zoals een uitdraai van je spaarrekening. Let trouwens op dat je bij het kopen van een huis ook onroerende zaakbelasting dient te betalen. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist