hypotheek herfinancieren

Wanneer is dat nu verstandig

Heb je jaren geleden een hypotheek afgesloten? Dan is de kans aanwezig dat deze nog steeds bij dezelfde geldverstrekker is ondergebracht als waar je de lening afsloot. We zien tegenwoordig dat er steeds meer mensen zijn die hun hypotheek oversluiten naar een andere bank. Dit kan voordelig zijn, maar dit is niet altijd het geval. Kies hier daarom niet klakkeloos voor, maar zoek eerst uit of oversluiten in jouw situatie interessant is. Heb je geen idee waar je in dat geval op moet letten? Wij bieden jou hier de helpende hand. In de onderstaande tekst vertellen wij je wanneer het verstandig is om jouw hypotheek te herfinancieren.

Lagere hypotheekrente
Een lagere rente is voor veel mensen de voornaamste reden om hun hypotheek over te sluiten. Is de hypotheekrente de afgelopen jaren flink gedaald? Dan staat deze inmiddels mogelijk (veel) lager dan toen jij de hypotheek afsloot. In dat geval betaal je een onnodig hoge rente. Om de hypotheek goedkoper te maken, kies je voor herfinancieren. Je brengt jouw hypotheek dan onder bij een andere geldverstrekker. Je profiteert in dat geval van de rentestand op dat moment. Dit kan je aan het einde van de rit flink wat geld schelen. 

Betere voorwaarden
Herfinancieren kan interessant zijn bij een lage rente. Je kunt ook voor oversluiten kiezen vanwege de voorwaarden. Mogelijk zijn de voorwaarden bij een andere geldverstrekker wel een stuk beter dan bij de huidige partij waarbij je de lening hebt lopen. Hierbij kun je denken aan de mogelijkheid om extra boetevrij af te lossen, het meenemen van de hypotheekrente bij een verhuizing of het automatische aanpassen van de risicoklasse.

Het kan lastig zijn om te bepalen of de voorwaarden bij een andere hypotheekverstrekker écht beter zijn dan bij de huidige. Daarom adviseren wij je om een goede hypotheekadviseur in de hand te nemen, bijvoorbeeld hypotheek advies Haarlem. Zo’n specialist kan jou informeren en adviseren over het oversluiten van jouw hypotheek, waardoor je een betere keuze kunt maken.

Boete voor hypotheek herfinancieren
Ben je enthousiast en wil je jouw hypotheek herfinancieren? Dan moet je hier meestal voor betalen. Bij vrijwel alle kredietverstrekkers krijg je namelijk een boete wanneer jij jouw hypotheek herfinanciert. Waarom dit is? Omdat je jouw hypotheek bij het afsluiten vast hebt gezet voor een bepaalde periode en tegen een bepaalde rente. De kredietverstrekker is op deze manier verzekerd van de inkomsten middels rente over deze periode. Wanneer je jouw hypotheek vroegtijdig herfinanciert, krijg je vaak een boete om het geld dat zij mislopen alsnog te ontvangen.

Door deze boete denk jij mogelijk dat een hypotheek herfinancieren niet interessant is. Toch kan dit wel degelijk het geval zijn. Ligt de huidige rente aanzienlijk lager dan bij het afsluiten van jouw hypotheek? Dan bespaar je flink door jouw hypotheek over te sluiten. Je bespaart mogelijk zelfs zo veel dat je de boete hier makkelijk van kan betalen. Wanneer dit het geval is, is het interessant om een hypotheek te herfinancieren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist