Huurtoeslag berekenen

Hoe doe je dat?

We moeten er allemaal een keer aan geloven: verhuizen. Ongeveer 7 keer in ons leven verhuizen wij als Nederlander. Dus ongeveer elke tien jaar trekken wij in een nieuwe woning. Hoe vaak we verhuizen is erg afhankelijk van onze leeftijd. Jongeren verhuizen namelijk vaker dan oudere mensen. Mensen die een huis hebben gekocht blijven langer in dezelfde woning dan studenten die een kamer huren. De woningmarkt is tegenwoordig zo oververhit dat je bijna door de bomen het bos niet meer kan zien. De vraag is vele malen groter dan het aanbod en er worden extreem hoge huurprijzen gevraagd. Voornamelijk in de steden is het onbetaalbaar om een woning te huren. In dit artikel helpen we je een handje met de zoektocht naar een geschikte woning die aansluit bij jouw wensen!

Wat zijn mijn eisen en zijn ze haalbaar?
De eerste keuze die je bij jezelf moet maken is waar wil ik wonen, wat wil ik huren en wat is mijn maximale budget? Schrijf dit voor jezelf op en wijk hier niet van af. Hoe verleidelijk het ook is, je moet een grens voor jezelf trekken en het bedrag elke maand kunnen blijven betalen. Ook moet je van tevoren goed uitzoeken of hetgeen waar jij naar zoekt wel realistisch is. Vraag om je heen wat bekenden betalen en kijk op het internet wat er wordt gevraagd voor soortgelijke woningen.

De volgende stap is om deze eisen meer te specificeren. Ben je alleen op zoek naar een studentenkamer of misschien naar een appartement of eengezinswoning? Hoeveel slaapkamers heb je minimaal nodig en vind je een buitenruimte belangrijk? Hoe groter de woning en hoe meer eisen je aan een woning stelt, hoe hoger de huurprijs zal zijn.

Heb ik recht op huurtoeslag?
In grote steden zijn de huurprijzen vele malen hoger dan in de dorpen er omheen. Je moet zelf de keuze maken: vind je locatie of woonruimte belangrijker? Misschien is het wel mogelijk om huurtoeslag te ontvangen. Of je huurtoeslag kan ontvangen is afhankelijk van verschillende voorwaarden. Zo is er een maximale huurprijs vastgesteld waaronder je huurtoeslag ontvangt. Hier kan je met een eenvoudige berekening er snel achter komen of je recht hebt op huurtoeslag.

De zoektocht naar een woning
Op welke manier je naar een woning zoekt is erg belangrijk voor een succesvolle zoektocht. Waarschijnlijk begin je je zoektocht door te oriënteren op het internet waar het aanbod erg groot lijkt. Helaas worden woningen zo snel verhuurd dat wanneer ze op het internet staan ze vaak alweer weg zijn. Hierom moet ook jij de weg hier omheen leren kennen. Want wanneer jij een woning op het internet kan vinden, vinden duizenden andere woningzoekenden deze woning ook en word je kans op de woning verkleind.

Waar zoek je naar een woning?
Veel woningen worden niet online gezet maar al direct verhuurd. Het is bij veel bemiddelingsbureaus mogelijk om een zoekopdracht te laten uitvoeren. Op die manier word jij direct gecontacteerd als er een geschikte woning vrij komt. Helaas ben je wel weer één van de groep die een zoekopdracht heeft laten doen. Maar de kans dat je de woning krijgt toegewezen is veel groter op deze manier. Een nadeel hieraan is dat er vaak wel bemiddelingskosten worden gevraagd. De keuze is aan jou of je dit over hebt voor een snellere zoektocht naar een geschikte woning.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist