Hoe verkoop je je huis?

met een makelaar

Het verkopen van een huis met een makelaar biedt meerdere voordelen. Het is namelijk een professional die kennis heeft van de woningmarkt en aanverwante zaken. Bovendien scheelt het jezelf heel veel tijd als je de verkoop van je huis uitbesteedt aan een makelaarskantoor. Ontdek hier welke rol de makelaar heeft als jij je huis laat verkopen

Vraagprijs vaststellen
De kennis van de woningmarkt en van de recente verkoopprijzen vormt de basis voor het vaststellen van een vraagprijs. Uiteraard speelt je huis daarin een cruciale rol. Een afgewerkt huis in dezelfde staat als een woning die je moet renoveren, kent een hogere prijs. De makelaar geeft je dan ook advies voor het vaststellen van de vraagprijs voor je woning.

Huis onder de aandacht brengen
Een makelaar heeft verschillende kanalen tot de beschikking om je huis onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Bijvoorbeeld door foto’s te nemen en een video te maken en deze op de website te plaatsen. Daarnaast is het mogelijk om een ‘Te koop’ bord bij je huis te plaatsen. Er zijn ook makelaars die je huis op bijvoorbeeld Funda zetten. Verder zijn er contacten met andere makelaarskantoren die wellicht al een potentiële koper hebben.

Bezichtigingen verzorgen
De makelaar speelt ook een belangrijke rol bij het verzorgen van de bezichtigingen. Daar heb je dan zelf geen rondkijken naar. Hoewel je natuurlijk wel je huis schoonmaakt en alle rommel uit het zicht plaatst. Overigens kan de makelaar je ook tips geven voor het verkoopklaar maken van je woning.

Onderhandelingen voeren
Het voeren van de onderhandelingen over de verkoopprijs van je woning is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Uiteraard is er sprake van overleg met jou als er een bod is uitgebracht op de woning. Jij bent de verkoper van de woning en bepaalt dan ook of je tevreden bent of niet. Het makelaarskantoor kan je daarbij wel van een professioneel advies voorzien.

Koopcontract regelen
Als het bod is geaccepteerd, volgt de opstelling van het voorlopig koopcontract gevolgd. De kopers hebben dan de gelegenheid om de financiering te regelen. Als laatste stap volgt de gang naar de notaris om de overdracht van de eigendomsakte te realiseren. De makelaar neemt je alle administratieve zaken rondom de verkoop van je woning uit handen. Je krijgt uiteraard wel een concept van de notaris die je moet controleren. Is er getekend bij de notaris? Dan is de verkoop definitief.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist