Hoe kiest u de juiste makelaar?

Wij verklappen graag het geheim

Zodra u uw huist wilt verkopen of juist een huis wilt aankopen, is de hulp van een goede makelaar echt een meerwaarde.

Is het verplicht om een makelaar in te schakelen?
Wettelijk is het niet verplicht om een makelaar in de hand te nemen. U kunt natuurlijk ook zelf proberen om uw huis te verkopen. Het is wel erg belangrijk dat u dat goed uitzoekt waar u op moet letten, want een klein foutje kan grote gevolgen hebben.

Wat doet een makelaar?
Simpel gezegd is een makelaar iemand die u kan helpen met het kopen of verkopen van uw woning of bedrijfspand. Een makelaar kan u niet alleen helpen, maar ook adviseren over tal van belangrijke zaken. Hij kan helpen met de onderhandelingen, is op de hoogte van de waarde van woningen en kan helpen met het opstellen van een koopcontract. Natuurlijk is dit slechts een oppervlakkige opsomming van hetgeen een makelaar doet. Een goede makelaar doet namelijk veel meer. De hoogte van de courtage speelt daar uiteraard ook een rol in.

Wat is courtage?
Een makelaar vraagt voor zijn diensten een percentage over de aan- of verkoopprijs. Dit heet courtage. De courtage wordt meestal berekend over de koopprijs inclusief de btw. Courtage is niet een vast percentage en dit kan per makelaar verschillenLaat u niet verleiden om te kiezen voor de laagste courtage
In Nederland mogen makelaars zelf hun eigen courtage bereken en dit varieert tussen de een en de vier procent. Let alleen wel goed op wat u er voor krijgt.
In de huidige markt is het vaak zo verleidelijk om automatisch te kiezen voor de makelaar die het minste kost. Maar is de makelaar met de laagste courtage wel de juiste keuze?
Vanzelfsprekend wil iedereen iets verdienen en het moet uit de lengte of uit de breedte komen. Als iemand met weinig middelen moet handelen, heeft dit vaak invloed op het resultaat. Met een iets ruimer budget kan er ook meer gedaan worden.
Wanneer u kiest voor een makelaar welke niet alleen graag wat harder wil lopen, maar ook wat harder kan lopen omdat die financiële ruimte er is, zal het ook makkelijker zijn om een goed resultaat te boeken.


Een goed advies is goud waard

Zodra u een woning wilt verkopen, is het belangrijk om een goede vraagprijs te bepalen. Het klinkt natuurlijk erg lekker als een makelaar aangeeft maar 1% courtage te berekenen en verwacht voor een hoge prijs te kunnen verkopen. Vraag u zelf dan ook even af of het ook haalbaar is. Wanneer de vraagprijs te hoog wordt ingezet zullen er weinig tot geen bezichtigingen zijn en wanneer u later besluit om in prijs te verlagen zal de vraag bij potentiële kopers wellicht zijn; “wat mankeert er aan dat huis? ” Gaat u te laag zitten loopt u geld mis.
Een echt goede makelaar is goed op de hoogte van de actuele waarden en weet ook wat vergelijkbare woningen doen en hebben gedaan.
Met een goed plan van aanpak zal u uw woning sneller verkopen en voor een betere prijs.
De vraagprijs is natuurlijk een erg belangrijk punt, maar denkt u ook aan de fotografie en de styling die daaraan vooraf gaat. Gaat u advertenties plaatsen, wilt u een brochure laten maken. Hoe en wanneer worden uw kijkers rondgeleid. Dit zijn allemaal punten waar een goede makelaar het verschil kan maken.

Bij wie moet ik nu zijn
Een goede makelaar zal aangesloten zijn bij het NVM of bij het VBO. Informeer niet alleen naar de hoogte van de courtage, maar vraag vooral ook wat ze extra doen om u goed te helpen. Om het u makkelijk te maken, hebben we ook een overzicht van makelaars welke worden erkend als 5-sterrenspecialist. Bij hen weet u zeker dat ze harder voor u lopen om u goed te helpen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist