Hoe je de juiste hypotheek kiest

Als je die wilt afsluiten

Wil je een hypotheek afsluiten? Dan is de kans groot dat je jouw zoektocht op het internet begint. Je ontdekt in dat geval al snel dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Dit maakt het afsluiten van een hypotheek er niet makkelijker op. Je kunt de eerste hypotheek afsluiten die je tegenkomt, maar dit is niet de beste optie. Wanneer je hier wel voor kiest, is de kans namelijk klein dat je de beste hypotheek afsluit. Om te voorkomen dat je verkeerde keuze maakt, helpen wij je in deze tekst de juiste hypotheek te kiezen.

Kies niet standaard voor de hypotheek met de laagste hypotheekrente
Geld lenen kost geld. Dit komt doordat er rente berekend wordt over een lening. Bij hypotheken is dit eveneens het geval. Omdat de hoogte van deze rente van tijd tot tijd kan verschillen, wachten veel mensen met het afsluiten van bijvoorbeeld een tweede hypotheek tot de hypotheekrente op een lage stand staat. Hier valt wat voor te zeggen, want je betaalt rente over het hele bedrag dat je leent. Hoe lager de hypotheekrente, des te minder geld je hieraan kwijt bent. Althans, dat is wat veel mensen denken. Toch betekent het lang niet altijd dat een hypotheek met lage hypotheekrente ook de goedkoopste optie is. Soms ben je namelijk goedkoper uit als je voor een hypotheek met een (iets) hogere rente kiest.

Bepaal wat de beste looptijd is
De kosten van een hypotheek worden slechts gedeeltelijk bepaald door de hypotheekrente. Een andere factor die meespeelt, is de looptijd. Mensen die een hypotheek afsluiten om de aankoop van een woning te financieren, kiezen vaak voor een looptijd van dertig jaar. Als er maandelijks veel geld binnenkomt, kun je ook voor een kortere looptijd kiezen. Om te bepalen wat de beste looptijd voor jouw hypotheek is, bereken je hoeveel je per maand aflost bij verschillende looptijden. Vraag offertes op bij verschillende hypotheekverstrekkers en voor verschillende looptijden. Leg deze vervolgens naast elkaar en je ziet snel genoeg voor welke looptijd je financieel gezien het beste kunt kiezen.

Denk goed na over de rentevaste periode
Veel mensen laten de rente vastzetten op het moment dat zij een hypotheek afsluiten. Het grote voordeel hiervan is dat je gedurende een bepaalde periode precies weet hoeveel je per maand moet aflossen. Je kunt voor eenzelfde rentevaste periode kiezen als de looptijd van je hypotheek, maar je kunt de rente ook voor een kortere periode vastzetten. Wanneer je voor een kortere rentevaste periode kiest, betaal je een lagere rente. Toch zitten hier ook risico’s aan, want op het moment dat de rentevaste periode ten einde loopt kan de rente (veel) hoger staan. Hierdoor kan de hypotheek onderaan de streep alsnog duurder uitvallen.

Reken uit hoeveel je per maand kwijt bent
Voordat je een hypotheek afsluit, raden wij je aan te berekenen hoeveel je per maand betaalt. Je kunt dan voor jezelf bepalen of het financieel haalbaar is om de lening af te sluiten. Als je zelf wilt berekenen hoeveel je per maand kwijt bent aan een hypotheek, moet je onder andere rekening houden met de hoogte van het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm, de rentevaste periode en de looptijd. Je kunt eventueel ook een berekening laten maken door een hypotheekadviseur van Vita Hypotheekadvies. Door dit uit te besteden aan een professional, weet je zeker dat je geen spijt krijgt van de hypotheek die je uiteindelijk afsluit.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist