Het kopen van een huis

Hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer je voor het eerst een huis gaat kopen, weet je nog niet precies wat er allemaal op je af gaat komen. Daarom helpen we je graag op weg. In dit artikel omschrijven we hoe een huis kopen in zijn werk gaat. Zo heb je alvast wat handvatten in je zoektocht naar een eigen woning.

Uitzoeken hoeveel hypotheek je kunt krijgen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Dat is de eerste vraag die je jezelf stelt als je een huis wil kopen. Je moet immers eerst weten wat zo’n beetje de bandbreedte is waarin je op zoek kunt gaan. Gelukkig kun je op allerlei manieren erachter komen wat je maximale hypotheek zo ongeveer zal zijn. Online zijn er allerlei rekentools, maar je kunt ook hypotheekoffertes opvragen bij banken. Daarmee krijg je al snel wat richting in je zoektocht naar een nieuw huis.

Een bod uitbrengen

Nu je weet wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen, is het belangrijk om een woning te kiezen die binnen je budget blijft. Zoek op Funda of loop binnen bij een makelaar om de mogelijkheden te checken. Uiteraard is het belangrijk om te weten waar je wil gaan wonen. In welke stad of plaats, maar ook in welk deel daarvan. Hierbij speelt je budget een belangrijke rol. Maak voor jezelf een lijstje met voorwaarden waar je nieuwe huis aan moet voldoen. Vervolgens kun je een bod uitbrengen op het huis dat daaraan voldoet. Wordt dit bod geaccepteerd, dan kun je de aankoop rond gaan maken.

Naar de notaris

Het officiële gedeelte van het kopen van een huis komt nu aan de beurt. Daarvoor ga je naar de notaris. Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, staat vaak vooraf al vast welke notaris dit is, maar in andere gevallen mag je zelf kiezen. De notaris stelt de koopakte op, verifieert of iedereen wel zegt wie hij/zij is, onderzoekt bij het Kadaster of er eventuele hypotheken of beslagen rusten op het huis en nog veel meer. Ook belangrijk: de notaris vraagt het hypotheekgeld op bij je hypotheekverstrekker. Zodra achter alle checks een vinkje staan, maakt de notaris dit geld over naar de verkopende partij. Hier hoef je dus zelfs niets mee te doen. Na het ondertekenen van de koopakte krijg je de sleutels overhandigd.

Gefeliciteerd, je bent nu eigenaar van een huis! Denk je er wel aan dat je de boel goed moet beveiligen als je er eenmaal woont?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist