Funda huizensite

woningen met overbruggingsgarantie

Huizensite funda presenteert samen met CBOV uit Baarn (initiatiefnemer van de Overbruggingsgarantie®) woningen van NVM Makelaars met een overbruggingsgarantie op funda.nl. Door deze samenwerking kunnen potentiële huizenkopers de huizen met een overbruggingsgarantie gemakkelijk vinden en wordt bij de betreffende woningen alle informatie gegeven over dit onderwerp. Met deze dienst hopen beide partijen de omloopsnelheid in de woningmarkt te verhogen.


Beide partijen merken dat veel kopers de stap naar een nieuwe woning niet durven te zetten zolang de eigen woning nog niet is verkocht. Met een overbruggingsgarantie heeft de koper een overbruggingstermijn voor (van) 1 of 2 jaar, die wordt betaald uit de opbrengst van de verkoop van de betreffende woning waarop de overbruggingsgarantie wordt aangeboden. Het betreft 2,5% (voor 1 jaar) of 5% (voor 2 jaar) van de opbrengst. Hiermee helpt de verkopende partij de kopende partij.

Het aanbieden van een woning met een overbruggingsgarantie wordt geregeld door de makelaar die de woning in de verkoop heeft. De administratiekosten voor aanmelding van de woning bedragen € 395,- en komen voor rekening van de verkoper. Komt de overbruggingsgarantie tot uitkering, dan betaalt de koper de afwikkelingskosten, ook € 395,-. Overbruggingsgarantie is geen verzekerings- of hypotheekproduct, maar een regeling tussen verkoper en koper die via de notaris wordt vastgelegd en gegarandeerd.

"We zagen een onverminderd hoog aantal bezoekers op onze site, terwijl het aantal transacties in de markt afgelopen jaar lager lag dan voorgaande jaren. Met de overbruggingsgarantie willen we als funda de zoekers helpen weer kopers te worden." Aldus Joep Ketelaar, algemeen directeur van funda.

Verkopers kunnen de overbruggingsgarantie uitsluitend aanbieden via tussenkomst van de makelaar. "Wij vinden het belangrijk dat de makelaar als specialist een rol speelt bij de advisering van een overbruggingsgarantie. Daarom hebben we gekozen voor funda. Met de site bereiken we niet alleen de serieuze woningzoeker, funda werkt namelijk ook nauw samen met de makelaardij." Aldus Marco van Driel, directeur van Overbruggingsgarantie®.

Over funda
Funda faciliteert de aankoop, verkoop en verhuur van huizen en zakelijke objecten via internet. Funda zorgt met deze activiteiten voor transparantie in de huizenmarkt en ondersteunt consumenten met betrouwbare en complete informatie bij de aankoop of verhuur van een huis. Funda telt meer dan 350.000 bezoekers en gemiddeld 9.000.000 pageviews per dag. Funda is daarmee de grootste en meest bezochte woonsite van Nederland met 3.000.000 unieke bezoekers per maand.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist